Kommentera “Cloud Computing Träffar Snag i Europa”

Keven O’Brien, i New York Times, publicerat en intressant artikel (Se Cloud Computing Träffar Snag i Europa) den 19 september. Han påpekade att Europa utgör en betydande utmaning att leverantörer av molnprodukter och tjänster har ännu inte övervinna. Utmaningen är lapptäcke av regler som styr gränsöverskridande dataflöde och integritet. Mina kollegor på 451 Group har kommenterat denna fråga under ganska lång tid.

Ofta är det inte tillåtet för personuppgifter från kunder eller anställda att korsa landsgränser eller att lämna Europa. Detta skapar utmaningar för företag som gör affärer i området. De kan inte lagra europeiska uppgifter i sina nordamerikanska datacenter. I vissa fall skulle det vara nödvändigt för dessa företag att ställa in flera datacenter i Europa för dessa data.

Om vi ​​tittar på antagandet av cloud computing, är det där organisationer köper tillgång på en pay-as-you-go till beräknings eller lagringstjänster som finns ute på webben någonstans kan skapa situationer där de och leverantören av tjänsten är tekniskt bryter mot lagen. Till exempel, om ett företag placerat några av sina arbetsbelastningar i ett datacenter i USA eller Kanada och hade dem bearbeta detaljhandeln försäljningsuppgifter som kommer från Europa, skulle överföringen av kreditkortsuppgifter vara olagligt.

Leverantörer av molnprodukter och tjänster arbetar för att få lagarna i Europa normaliserade att möjliggöra fortsatt tillväxt av Cloud computing. Vi kommer alla att behöva vänta och se om detta arbete kommer att ge resultat.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin