Forrester finner blandade utsikter för Windows 8 i företaget

Det finns blandade nyheter för Windows 8: s framtidsutsikter i företaget, enligt ny information från Forrester Research.

Från IT-hårdvara köparens perspektiv, är nyheterna inte positiva. “Den första är att Windows 8 är att se ungefär hälften av intresset från IT-hårdvara beslutsfattare att Windows 7 såg vid samma punkt i sin utgivningscykel”, enligt en November 15 blogginlägg från Forrester analytiker David Johnson.

Johnson jämför reaktionerna från 653 nordamerikanska och europeiska IT-hårdvara köpare som Forrester tillfrågade under 2009 till reaktioner av 1,282 tillfrågade under det tredje kvartalet i år liknande proffs. Han noterade att betydligt färre av de tillfrågade sade att de räknar med att migrera till Windows 8 någon gång. Och bara fem procent av de tillfrågade har planer på att migrera till Windows 8 under de närmaste 12 månaderna, jämfört med 10 procent som sade samma sak om Windows 7.

Här är vad Forrester sammanfattning inte uttryckligen: Windows 7 (Windows 8: s föregångare) ses som en solid operativsystem release, och en som många IT-affärer först nu i rörelse. Vista (Windows 7: s föregångare) inte allmänt antagits eller ses som ett utsläpp till vilka organisationer skulle gynnas av att flytta. Med andra ord kan Windows 7 vara alltför bra för sitt eget bästa (som en annan version av Windows innan det), åtminstone i näringslivet.

Den andra varning: IT-organisationer sällan flytta till ett nytt operativsystem strax efter det släpps. Även om de, sluta vänta på den första Service Pack innan du flyttar, större butiker har massor av planering och tester för att göra innan en sådan åtgärd. Windows 8 blev endast tillgängliga för volymlicens ett par månader sedan.

Inte alla av Forrester prognoser stava jämmer och elände för Windows 8 Enterprise framtidsutsikter.

Windows 8 kommer att påskynda BYOD (ta med din egen enhet) efterfrågan, Forrester förutspår, med 20 procent av de 9.800 informationsarbetare de tillfrågade hävdar att de vill Windows 8 att vara operativsystemet på deras nästa tabletter – mer än ville iOS, Android eller Windows 7 på nya touch tabletter. Informationsarbetare fortfarande sade de föredrog Apples iOS (26 procent av de tillfrågade) över alla andra alternativ.

Microsoft har fokuserat på konsumenterna snarare än IT-kunder först och främst med Windows 8 och Windows RT, som den typ av program som finns tillgängliga i Windows Store gör vanligt. Detta är hur Microsoft har också beslutat att gå med Windows Phone: den första Windows Phone OS 7.x släpper riktade till konsumenter, med Windows Phone 8 OS äntligen börjar att lägga till fler funktioner för att tilltala företagsanvändare.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Det är tidiga dagar, när det gäller att förutsäga hur bra eller dåligt Windows 8 kommer att sälja,. Tidig Windows 8 försäljnings indikatorer, som beskrivs av min webbplats kollega Larry Dignan, måla en nyanserad bild.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick