Flash webbläsare plugin är fortfarande inte frivilligt

Adobe Flash är förmodligen den största anledningen till pervasivenessen av aktivt innehåll på Internet. Men hela världen har känt i flera år att Adobe Flash webbläsare plugin är en farlig mjukvara, och ändå är det fortfarande används i stor utsträckning. Jag har försökt att köra mina system utan det, men jag ofta stöter på situationer där jag fortfarande behöver det.

FLASH är fienden

Jag var till en början, uppmuntrad av nyheten att Google skulle förvisa Flash-annonser på deras annonsnätverk i 2017. Då klickade med mig om att jag inte riktigt bryr sig om annonser arbete eller inte. Jag menar inte att nedvärdera webbannonsering, eftersom det gör nästan alla dina gratis innehåll, den här kolumnen ingår möjligt. Men Google är rätt att använda sina muskler för att driva annonsörer från problematiska och onödig plattform.

Använda Adobe Flash kan sätta din säkerhet och integritet på spel.

Först en liten klarhet: Det är viktigt att skilja mellan Flash och plugin. Flash är ett sätt att skriva multimediaprogram som är allmänt använd överallt. Ett mycket stort antal mobila appar är skrivna med den. Problemet kommer när leverera Flash-innehåll på webben, något som kräver en webbläsare plugin. När du har aktiverat skadligt Flash-innehåll, i allmänhet förlita sig på sårbarheter i äldre versioner av plugin, kan utlösa förödelse på användarens dator.

Från början, Apple förbjöd Flash-plugin på iOS. Detta var en hårdhänt drag, men som med Google tvingar annonsörer bort av Flash, hårdhänta i allra bästa bemärkelse. På grund av kontroller som detta, är iOS en i grunden malware miljö.

De stora webbläsarna (nej, inte Safari) alla bunt Flash Player, som användarna är bättre om uppdatering webbläsare än sina plugins. Webbläsare, i själva verket, kan effektivt tvinga uppdateringar. Detta har varit en bra sak, och jag bara köra aktuella webbläsare, men jag har fortfarande inte vill Flash om jag inte behöver köra den. Lyckligtvis stora webbläsare också alla låter dig stänga av Flash. Så jag sätter på den bara när jag behöver göra något som kräver det.

Inaktivera Flash Microsoft Edge

En del av detta är underhållning, som en hel del Major League Baseball innehåll. Men för det mesta är det webinar och konferensprogramvara. Några exempel: ReadyTalk, Adobe Connect (stor överraskning), och ON24. Jag kan förstå varför de inte vill störa ett mycket stort system som fungerar, i synnerhet som Flash gör det lättare att hålla gemensam kod mellan webbgränssnittet och eventuella mobilappar.

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år, Chrome och börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra, det Hyperledger Project växer som gangbusters, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Från deras synvinkel är det ett verkligt problem. Är framtiden i inhemska program, i vilket fall Flash är ett bra val för dem, eller i HTML och standardiserade gränssnitt, i vilket fall de behöver för att ompröva sin inställning. Överallt där framtiden är på väg personligt, jag tror att det är HTML och standardiserade metoder, det kan omöjligen innebära webbläsaren plugins, kan det? Verkligen, kan det?

Min strategi har varit att göra det möjligt för Flash endast i en webbläsare, Firefox, och lämna den inaktiveras i de andra. Jag brukar bara använda Firefox när jag behöver Flash, och så Flash är inaktiverad för den stora majoriteten av min webbsurfande, vilket är i stort sett i Chrome.

Det är möjligt att jag överreagerar. Jag misstänker att Flash-baserade attacker med zero-day sårbarheter i aktuella versioner av webbläsare är en sällsynt sak och jag ska bara lämna det aktiverade. Men Google är rätt: Vi måste åsidosätta de äldre, mer sårbara teknik i det förflutna, och jag gör bara mitt eget lilla quixotic del.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund