Facebook erbjuder 50,6 miljoner fler aktier, nya $ 34- $ 38 prisklass

Som väntat, Facebook idag återigen uppdaterat sin ansökan för en börsintroduktion (IPO) med United States Securities and Exchange Commission (SEC). Detta är den sjunde gången så har skett, och den största förändringen är att ökat sin IPO prisklass från $ 28- $ 35 till $ 34-38.

Här är den relevanta texten som infördes i den sjunde ändringen

I början av maj 2012, i samråd med de försäkringsgivare, bestämde vi förväntade börsintroduktion prisklass för att vara $ 28,00 till $ 35,00 per aktie. Därefter, i mitten av maj 2012, ökade vi förväntade börsintroduktion prisklass till $ 34,00 till $ 38,00 per aktie. De antaganden som stöder den reviderade förväntade börsintroduktionen prisklass representerade ledningens uppskattningar och diskussioner mellan oss och försäkringsgivare efter cirka en vecka för marknadsföring av erbjudandet, och inblandade komplexa och subjektiva bedömningar. Vi tror att skillnaden mellan det verkliga värdet av vårt gemensamma lager av klass B som den 31 januari 2012, vilket var $ 30,89 per aktie, och den reviderade förväntade börsintroduktionen prisklass beror på många faktorer och vi kan inte kvantifiera det belopp som någon särskild faktor bidrog till ökningen i pris. Emellertid bör det noteras att de två värdena bestämdes genom olika metoder. Den 31 januari följt 2012 värderingen de metoder som används i 2011 och påverkades till stor del av tredje part privat lager försäljning aktivitet som inträffade i januari 2012, medan den reviderade förväntade börsintroduktionen prisklass är främst ett resultat av den ökade sannolikheten för fullborda vår börsintroduktion på kort sikt och våra senaste samtal med försäkringsgivare i samband med vår börsintroduktion. Den reviderade förväntade börsintroduktion prisklass bygger också på antagandet att vår börsintroduktion har inträffat och att en offentlig marknad för vår klass A stamaktier har skapats, och därför utesluter alla säljbarhet eller illikviditet rabatt, som lämpligt togs i konto i vår styrelse verkliga värde fastställande den 31 januari 2012.

Dessutom är Facebook nu säljer ytterligare 50,2 miljoner aktier.

Här är den relevanta texten

Vi och de säljande aktieägarna har beviljat till garanterna ett alternativ utnyttjas i 30 dagar från dagen för detta prospekt, att köpa upp till 50,612,302 ytterligare stamaktier vid offentligt erbjudande pris som anges på framsidan av detta prospekt, mindre emissions rabatter och provisioner. Underwriters kan utnyttja denna möjlighet endast i syfte att täcka övertilldelning, om någon, som gjorts i samband med erbjudandet av aktier av serie A stamaktier som erbjuds av detta prospekt. I den mån optionen utnyttjas, kommer varje garant blir skyldig, på vissa villkor, att köpa ungefär samma andel av de ytterligare aktier av serie A stamaktier som antalet visas bredvid garant namn i tabellen ovan bär till totala antalet aktier av serie A stamaktier noterade bredvid namnen på alla garanter i tabellen ovan.

Tidigare, med tanke på försäljningen av vissa 337,4 miljoner aktier, prisintervallet innebar Facebook kan höja mellan $ 5,04 miljarder $ 6,30 miljarder för sig själv, liksom mellan $ 4,41 miljarder $ 5,51 miljarder för sina investerare. Företaget beräknas det kommer sannolikt netto $ 5,6 Mdr erbjudandet om det uppnår en mittpunkt pris på $ 31,50 per aktie.

Nu, med tanke på försäljningen av 388,0 miljoner aktier, den nya prisintervallet innebär Facebook kan höja någonstans mellan $ 13,19 miljarder dollar och 14.750 miljoner. Här är den relevanta dokument sparade i dag med SEC kanske du vill checka ut för mer information: Ändring nr 7 till Form S-1 REGISTRERINGSPOLICY.

Hur mycket är Facebook värt;? Facebook-filer för $ 5 miljarder IPO, Facebook IPO i bilder och Facebooks IPO av siffror, Facebook-uppdateringar IPO arkivering att understryka Zynga affär, Facebook detaljer Zuckerberg $ 500.000 lön, 45% bonus, Facebook ändrar IPO en fjärde gång innefattar Q1 2012 ekonomi, Facebook sätter $ 28 till $ 35 IPO prisklass, Facebook roadshow startar med en video, IPO prospekt släppt

Facebook förväntas allmänt att börja handla på Nasdaq i veckan under “FB” ticker. Många tror att detta fredag ​​är den stora dagen, aktier kommer att prissättas den 17 maj, med handel med början den 18 maj annat rykte säger att det kan vara en fördröjning, men som varje dag passerar, verkar det som mindre troligt.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport