Europaparlamentets nätverk hackat, Wi-Fi avstängning

Europaparlamentet har stängts sin Wi-Fi-nätverk i Strasbourg efter en hacker befanns ha “fångat kommunikation” mellan smartphones och surfplattor.

I ett brev som erhållits genom webbplatsen, tips EU rättvisa chef på konsekvenserna för att komma till den amerikanska regeringen om de europeiska medborgare måltavla för NSA: s PRISM program.

I ett offentligt inlägg till Europaparlamentets interna IT e-postlistor, kom varningen efter en man-in-the-middle attack upptäcktes som ledde till vissa personal postlådor komprometteras.

Wi-Fi-nätverk används regelbundet av besökare till byggnaden, tillsammans med medlemmar av media. Nätverket avstängning påverkar inte personal och politiskt arbete, privata Wi-Fi-nätverk stängd för allmänheten inte påverkades.

Nedläggningen kommer att pågå “tills vidare” som IT-personal kommer att börja installera certifikat på alla enheter som personalen använder för att få tillgång till interna IT-system, inklusive e-post.

Men användarnamn och lösenord på minst 14 medlemmar av Europaparlamentets personal tros ha stulits, enligt en annan post genom Dimitrios Symeonidis, som arbetar på den tekniska support i Europaparlamentet.

Det är inte klart om någon känslig eller sekretessbelagd information stals dock.

I ett offentligt inlägg, sade hans “bästa gissning” var att hackare inrätta butik i närheten för att imitera nätverket, som kallas “EP-EXT” och “stjäla våra referenser från inloggningssidan.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Han lade till

När jag skriver i min referenser är oseriösa Wi-Fi avstängd under en minut eller mer, så min telefon åter ansluter till den verkliga EP-EXT nätverk och jag bad om mina referenser igen. Jag skulle nog tro att jag skrivit fel lösenord eller något och inte tänka på det. Efter en minut oseriösa Wi-Fi går tillbaka på nätet, i väntan på nästa offer.

Hackaren bakom den senaste attacken är ännu inte känt. Rapporter i media från Tyskland pekar på en ensam icke-statliga angripare. Der Spiegel rapporterade (översatt) att hackaren sade han “inte behövde undantag teknisk know-how” och ville “bara visa” hur osäkra systemet var.

Många Brysselbaserade byråkrater är fortfarande på kanten efter läckor som den amerikanska regeringen var utför övervakning på sitt politiska arbete.

Tidigare i år efter lanseringen av mer läckta dokument från tidigare USA: s regering entreprenör Edward Snowden, National Security Agency buggade EU kontor i Washington, New York och Bryssel.

När vi vet mer om den senaste säkerhetsöverträdelse, uppdaterar vi pjäsen.

Korrigering den 5 december: På grund av en dålig översättning, är Mediapart namnet på en fransk nyhetsorganisation som rapporterade hacka, inte namnet på den påstådda angriparen.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund