Ericsson plockar upp NBN Co trådlös och satellit hantering affär

Svenska nätverksföretaget Ericsson har behållit sin fasta trådlösa förvaltningsavtal med NBN Co och kommer nu ta på installation och hantering av de långsiktiga satellittjänster för statsägda företag.

Under 2011 NBN Co, tecknat ett AU $ 1,1 miljardaffär, med Ericsson för att bygga torn, installera utrustning lokaler och hantera tjänster för fasta trådlösa LTE-nät för fyra av de 7 procent av befolkningen som inte omfattas av det fasta utbyggnaden.

I en affär i dag att webbplatsen förstår är värd åtminstone AU $ 300 miljoner dollar, har Ericsson förlängt sitt avtal med ytterligare fyra år ut till 2018, med möjlighet att förlänga avtalet igen ut till 2020.

Håkan Eriksson, chef för Ericsson Australien och Nya Zeeland, berättade webbplatsen företaget kommer nu att plocka upp hanteringen av den långsiktiga satellittjänster, som kommer att omfatta att byta ut den gamla satellitutrustning på 42.000 interimistiska satellit tjänsteanvändar lokaler och växla dem till på lång sikt tjänsten.

“Då har vi motsvarande satellit del att driva satellitnätverket att göra installationer i hemmet. Allt utom styra satelliterna upp i himlen”, sade han.

Affären kommer att sysselsätta cirka 800 människor i hela Australien som NBN Co ser att rampa upp det trådlösa nätverket utrullningen till mellan 12.000 och 16.000 lokaler per månad.

“[Det är a] stort ansvar men också mycket spännande”, sade han.

Eriksson sade att tiden för att installera de nya satelliterna kommer att variera beroende på ett av tre olika skålstorlekar som kan krävas för lokalen beroende på dess plats.

Förra året, fanns det en oro, det NBN Co kämpade för att uppfylla sina fasta trådlösa utbyggnad mål, men Eriksson sade Ericsson träffade NBN Co: s tidtabeller eftersom de förändras över tiden.

“Vi har alltid haft en bra relation med NBN Co på detta eftersom vi alltid har varit i tid med sina nuvarande planer”, sade han.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata