DebitSuccess touts prenumeration ekonomi riktar USA och Indien

I tuffa tider, har traditionell fakturering en olycklig brist – det alltför ofta tvingar konsumenten att göra ett “värde beslut” om huruvida en produkt eller tjänst är värt kostnaden.

Det kanske mer än någonting, driver vad som har kallats den “prenumeration ekonomi”, där varor och tjänster betalas av abonnemang i stället för i en klumpsumma.

För Nya Zeeland-baserade prenumerationsbetalningar plattform DebitSuccess, redan en mogen företag i Australasian marknader förvaltar runt $ 1,2 miljarder betalningar, den globala övergången till teckning betalning meddelar en snabb global expansion.

I december köpte företaget brittiska betalningsleverantör DFC att ge vad DebitSuccess vd Craig Marshall beskriver som ett “brohuvud” i Europa.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Marshall sade DFC har redan sin egen plattform och kundbas. Både DebitSuccess fakturerings motor och DFC system kommer att fortsätta att användas, med “korsbefruktning mellan de två växer över tiden.

Men nu DebitSuccess är eyeing en ännu större marknad – USA. Marshall sade företaget skulle öppna ett amerikanskt kontor på den amerikanska västkusten i slutet av året.

Abonnemang ändra karaktären på dagens verksamhet, säger Marshall.

“Det finns inte mycket tid och massor av press på varje dollar vi tjänar”, sade han. Organisationer som golfklubbor och gym, marknader varav DebitSuccess föddes alltmer förstå att de inte kan skicka ut en stor årlig faktura utan att riskera farliga nivåer av kundomsättning.

Bryta upp det i vecko- eller månadsbetalningar gör att köpa enklare för kunden och kan även förbättra affärs kassaflöde.

Att teckning modell nu appliceras på en mängd olika branscher. En Debit Framgång kund, till exempel, är bostadsventilation leverantör HRV, som fann att tillhandahålla en prenumerationserbjudande hjälpte övervinna invändningarna från kunder om de höga -upfront kostnaden för ventilationssystem.

Enkel åtkomst till nätet prenumerationssystem såsom DebitSuccess s är också potentiellt störande, uppmuntra nya nystartade företag i alla möjliga områden.

I Nya Zeeland universitetsstaden Dunedin, till exempel, två studenter lanserat en köttleverans företag för sina kamrater i 2012. Eleverna kan prenumerera på MeatMail nätet och få sina medlemskap och betalningar bearbetas automatiskt.

MeatMail fungerar nu i Christchurch och Wellington samt och syftar till att kunna betjäna 90% av Nya Zeelands stadsbefolkning områden i slutet av året.

Marshall sade att alla typer av företag antar prenumerationsbetalningar, inklusive läkare och tandläkare, försäkringsbolag, glasögon företag och kosmetika leverantörer.

“Avbetalning arbete”, sade han. “Om du inte gör det måste man vara försiktig att du inte miste om en stor grupp av företag.”

Abonnemang kan inte bara öka intäkterna, men kan fördjupa kundrelationen och lojalitet, sade han.

DebitSuccess ägs av Transaction Services Group som i sin tur ägs av riskkapitalbolag Direkt Capital och Bolton Equities. Marshall sade ägarna “se visionen” och offshore möjligheter och är på lång sikt.

DFC, sade han, hade en stark ledningsstruktur och relationer.

“Vi vill inte ändra vad som är en mycket framgångsrik formel. Det är en mycket bra passform och upplever tvåsiffrig tillväxt. ”

Den buyout var kulmen på ett år av planering, säger Marshall. Ytterligare köper är möjliga, men vissa marknader kommer att inriktas med en direkt lansering av DebitSuccess plattform.

DFC förvärvet tog DebitSuccess från cirka 180 anställda till över 220. Över 80% av den personal som är baserade i Nya Zeeland, men mer än hälften av bolagets intäkter kommer nu från offshore. I sin tur, är 70% av det offshore intäkter från Australien och 10% från Storbritannien.

“Nordamerika och Asien är där vi ser våra tjänster får verklig dragkraft”, säger Marshall.

Indien är ett prioriterat mål. En spirande medelklass och en stor engelsktalande befolkningen gör det till en attraktiv, sade Marshall. DebitSuccess siktar på att ställa upp sin egen plattform där och lansera en “Greenfields” kontor snarare än gå in genom förvärv.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin