Cloud är den bästa katastrofplan: RedBalloon

Gamla skolan katastrofutvinningstekniker blek i jämförelse med cloud computing när det gäller att ge kontinuitet i verksamheten, enligt RedBalloon chef för utveckling och teknik Paul Keen.

I slutet av 2011, hans företag, som säljer erfarenheter som sträcker sig från fallskärmshoppning till keramik klasser i Australien, flyttade sin IT-infrastruktur i molnet från Amazon Web Service (AWS), växande sina servernummer från 17 till 150. Som en e-handel butik är kontinuitet i verksamheten avgörande, särskilt när varje försäljning är beroende av det.

Av den anledningen är Keen brinner återställning, men inte i traditionell mening. Han tror återställning bör inte bara underlätta kontinuitet i verksamheten, men de anställdas engagemang också.

Min tidigare företag var Westfield, och varje kväll, tog det en säkerhetskopia av alla de system som sedan skulle skickas till en annan anläggning i Sydney, som det hade reserverats för 60 platser. Så av de 600 personer som arbetade i företaget, kan 60 personer fortsätta att arbeta om byggnaden, säg, fattat eld “Keen sa.” Vilket slöseri med pengar – det aldrig skulle fungera. Till att börja med, det är inte kontinuitet i verksamheten.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Om du tror att 60 personer kan göra jobbet på 600 personer, sedan 540 av dem bör göras överflödig.

Anta cloud computing har inte bara gett RedBalloon tillgång till IT-resurser som tidigare reserverats för större företag, men det gör också att anställda att alltid ta kontakt med företaget, även när saker går fel, sade han.

Flytta allt i molnet är en stor katastrofplan för kontinuitet i verksamheten “Keen sa.” Om en dag du inte kan få tillgång till byggnaden, bara skicka all personal hem, och det enda dina anställda kan inte göra är att ha en vattenkylare konversation.

Ha allt i molnet innebär också flexibel arbetstid för de anställda, enligt Keen.

Oavsett om du vill arbeta hemifrån, på kontoret eller på tåget – du blir en första klassens medborgare i IT-miljön, och som har enorma arbetare engagemang kapacitet.

Vi kan ge människor en balans mellan yrkesliv – inte alla har att arbeta på kontoret hela tiden, om du inte är Yahoo.

Det betyder inte RedBalloon tror moln är helsäker,. AWS julafton strömavbrott, i slutet av förra året har lärt Keen att du inte alltid kan räkna med att det ska fungera, även om det hanteras av ett stort företag som Amazon.

Jag har alltid trott om jag var i två datacenter (med AWS), chanserna för en region går ner är så osannolik att jag inte kommer att planera runt det “, sade han.” Jag hade fel – det tog bara en utvecklare på Amazon , som satte i en bit kod i lastbalanserare i norra Virginia, för att få ner hela infrastrukturen.

Det var skrämmande för mig – jag kunde ha förlorat en miljon dollar på grund AWS var nere i 17 timmar.

RedBalloon försöker nu att inte vara beroende av något. Det last balanserar allt i bakändan över AWS två datacenter, och har en dubblering av det hela. Den har även två handelsfartyg bankkonton i fall man har ett strömavbrott.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar