Apple v. Samsung rättegång blåser ut till mitten av 2013

Federal Court of Australia har lagt ut en utfrågning för varje vecka från februari till maj 2013 för att höra patenttvisten mellan Apple och Samsung, i ett fall som ursprungligen var bara tänkt att pågå fram till oktober 2012.

Fallet startade i, juli 2011, då Apple stämt Samsung över påstådda patentintrång i Samsung Galaxy Tab 10.1. Samsung, kontra stämde, över tre 3G-patent som Samsung innehar, som företaget hävdar är intrång i iPhone 4, iPhone 4S och iPad 2.

Utfrågningar för fallet kom igång på, 23 juli börjar med Samsungs genkäromål. Rättegången var ursprungligen planerad att pågå i sex veckor – med ett antal avbrott – fram till den 12 oktober. Men enligt den federala domstolen online-portal, kommer ärendet tillbaka i den sista veckan i februari, med en utfrågning planerad till varje dag, med undantag för helger och helgdagar, tills 17 maj 2013.

Rättegången kommer sannolikt att fortsätta förbi tillkännagivandet och, lanseringen av iPhone 5, samt lanseringen av Samsungs nästa tablett produkt.

Även med den extra tiden anges, rättvisa Annabelle Bennett lyfte oro för att saken kan försenade ytterligare, eftersom det tog Apple längre tid än förväntat i dag att gå igenom affidavitsna som tillhandahölls av experter för försöket.

“Det finns en verklig potential att detta skulle kunna störa den vanliga utfrågningen av materien,” sade Bennett.

Domstolen är också väntar på Samsung att bevisa om huruvida Qualcomm base chipset i iPhone och iPad använder 3G-standarden i den exakta metod som beskrivs i Samsung patent.

Samsung råd Katrina Howard sade att bevisen ska vara klar senast onsdag nästa vecka, och upprepade att denna del av ärendet kunde ha lösts snabbare om Apple bara hade erkänt om det brukade Samsung metod eller inte.

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

“Det är deras enheter, och de vet hur de fungerar, din ära”, sade Howard.

“Vi vill inte,” Apple råd Steven Burley svarade tillade att det ankommer på Samsung att bevisa att enheterna intrång på detta patent.

Förutsatt att det inte finns ytterligare förseningar, morgondagens utfrågning kommer att ägnas åt, så kallade “hot tub”, som kommer att se de experter som skall förklara sina åsikter och ifrågasättas samtidigt av Bennett.

Medan den australiensiska förhållanden från början fokuserat på Samsungs genkäromål har rättegången pågår i USA hittills behandlats med Apples påstående att utformningen av Samsungs enheter “slaviskt” kopierat iPad och iPhone. Över en natt Apple kom i en design expert, som vittnade om att ett antal Samsungs tabletter och telefoner är “väsentligen samma” som de mönster som Apple innehar patent på.

Men Samsungs Chief Strategy Officer Justin Denison uppgift berättade domstolen att Samsung har anpassat utformningen av sina telefoner för att möta behoven hos teleoperatörer, och har för närvarande upp till 100 olika modeller av telefoner på marknaden i USA.

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna