Apple försvarar statligt styrda luckor i ny öppenhet rapport

Än en gång syftar till att distansera sig från den federala regeringen i kölvattnet av den konstanta NSA-skandalen, har Apple publicerat en ny öppenhet rapport eget.

Summan av kardemumman är att Cupertino vill göra det klart att det motsätter Washingtons “gag order” om vissa nationella order säkerhets.

Men innan ens komma till de vanliga numren om dataförfrågningar från olika juridiska och myndigheter per region, har Apple ett antal förbehåll det vill rensa upp först.

Här är en ögonblicksbild av några av dem

Apple är inte ensamma om att vilja rensa sitt namn med Internet-användare över hela världen efter sin delaktighet i National Security Agency PRISM program som avslöjades för allmänheten i juni. IPhone maker var, en av nio tech jättar, citeras som källor av den federala organisationen hemliga data mining program.

Ungefär som Yahoo och några andra, upprepade Apple att det har lämnat in en kort med Foreign Intelligence Surveillance Court (FISA Court) till stöd för ökad insyn. Apple planerar också att lämna in en andra begäran med den nionde Circuit Court of Appeals, baserat i norra Kalifornien “till stöd för ett ärende som söker större öppenhet i förhållande till National Security Letters”.

Med allt detta sagt, låt oss ta en närmare titt på siffrorna. Här är de stora att veta från perioden omfattar 1 januari 30 juni 2013

Skärmdump via Apple

Twitter Transparency Report ser uptick i begäranden om borttagning världen, Google lägger malware plats flaggor till Transparency Report, Google rapporterar fler statliga begäranden om borttagning “än någonsin tidigare, Facebook: US Gov’t fattas nära 12.000 dataförfrågningar under första halvan av 2013

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler

FBI upptäcker överträdelser i amerikanska system statliga röst

Tesla vinner konkurrens godkännande för $ 2,6 miljarder Solarcity förvärv

Apple hävdade att det har “aldrig fått en order enligt avsnitt 215 i USA Patriot Act”, och tillade att det skulle “utmana en sådan order” serverades,. Försvara att dess verksamhet inte är beroende av de ackumulerade personuppgifter om sina kunder, Apple visade det gör “inte lagrar lokaliseringsuppgifter Maps sökningar eller Siri förfrågningar i någon identifierbar form.” (Nyckelordet finns “identifieras.”); Apple klar sina egna definitioner mellan “förfrågningar enhet” och “konto förfrågningar.” Enhets förfrågningar sägs att hänvisa till när poliser letar efter försvunna och stulna enheter. Konto förfrågningar gäller personlig information om en iTunes, iCloud, eller Game Center-konto, och detta är ganska vanligt bland de flesta rapporter öppenhet. Apple noteras att det håller reda på varje begäran tas emot, men inte alla länder i världen är noterat på grund av det faktum att Apple inte skulle ha fått några förfrågningar om information från nämnda myndigheter.

USA, Storbritannien, Tyskland, Australien och Singapore alla kom upp med tusentals enhet begär vardera;. I USA ensam, det var 3,542 förfrågningar omfattar 8,605 enskilda förlorade eller stulna enheter. Apple svarade 3110 av dessa ansökningar med “vissa uppgifter,. USA ledde också med” 1000 till 2000 “konto förfrågningar Apple noteras att ett mycket smalare antal förfrågningar gäller faktiska kontoinformation, också betona att det inte kan avslöja den exakta. numret på det här värdet,. som sagt, dessa krav ingår frågor om någonstans mellan 2000 till 3000 US användarkonton Utöver detta nummer får state suddig som Apple anges endast att det erbjuds upp data om noll till 1000 konton..

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, Security, USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler, säkerhet, FBI upptäcker överträdelser i amerikanska system statliga röst, Innovation, Tesla vinner konkurrens godkännande för $ 2,6 miljarder Solarcity förvärv

Mer om tech rapporter industrin insyns