Analytiker: Transportörerna bör stödja “underdog” Nokia

Bärare måste se bortom Apple och Android-drivna enheter och lägga mer stöd bakom “underdogs” som Nokia att förhindra att fullgöra sina farhågor om att överlämna all makt över sina abonnenter till Apple-Google duopol, säger en analytiker.

Tony Cripps, chefsanalytiker av enheter och plattformar på Ovum, konstaterade i ett uttalande på fredagen att det kan finnas en “eventuell brist på tro” bland operatörer riktade mot enheter och plattformar som finns i “smartphone badlands” utanför Apples och Googles världar inflytande .

Men han sade dessa företag missar poängen. “Det finns lite objektivt fel med många av de produkter som konkurrerar med Apple, Samsung och Google att större kundkännedom och en stor budget marknadsföring enheten inte kunde bota” analytikern anges.

Detta är anledningen till att operatörer behöver en hel del mer att “bistå underläge om de inte vill vara ingenjörer deras självuppfyllande profetia att hantera all makt över sina abonnenter till duopolet av Apple och Google”, manade Cripps.

Kämpar för att göra inbrytningar, ägget analytiker kommentarer kom efter Nokia rapporterade en mindre än sterling första kvartalet rapport. Den finska phonemaker avslöjade omsättning når 7,35 miljoner euro, vilket är en 29 procentig minskning från samma tid förra året. Detta följer US $ 1,5 miljarder förlust det postat för 2011.

Vd Stephen Elop noteras i resultat uttalanden som även om framsteg har gjorts när det gäller att främja sin nya strategi kretsar kring sin Lumia utbud av Windows Phone-enheter, har det inför “större än väntat konkurrensmässiga utmaningar”.

Han sade: “Vi har lanserat fyra Lumia enheter i förtid att främja utmärkelser och populär bifallsrop Den faktiska försäljningsresultat har varit blandade Vi överträffade förväntningarna på marknader inklusive USA, men om fastställande fart på vissa marknader, inklusive Storbritannien har varit mer.. utmanande.

Samtidigt är de lägre prisnivåerna i vår bransch som genomgår en strukturell förändring, och traditionella funktionen telefoner utmanas av fullständig touch-enheter. Som ett resultat vi tar avsiktliga åtgärder för att fortsätta att förnya vår serie 40-plattform, och vi planerar att stärka vår line-up i Q2 2012. Vi gör investeringar i vår mobiltelefoner affärsenhet syftar till att ta itu med luckor i vårt erbjudande.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Reuters rapporterade också på torsdag att bolagets försäljningschef, Colin Giles, kommer att lämna i juni som den omstrukturerar säljteamet efter dåliga prestationer.

Den verkställande lämnar för att tillbringa mer tid med sin familj och skulle inte bytas ut, med denna arbetsuppgifter tas över av marknader enhet chefen Niklas Savander, noterade rapporten.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus