Amazon, Salesforce bly moln intäkter ras

Cloud tjänster intäkter kontrolleras vid $ 45,7 miljarder 2013 och kommer att växa i en årlig tillväxt på 23 procent fram till 2018, enligt IDC. Samtidigt Salesforce och Amazon leda molnet loppet.

Cloud computing är omättligt sluka flera av backend tjänster som kraftföretag. Men vissa företag har program med integritet, säkerhet och regulatoriska krav som utesluter molnet. Här är hur man hittar rätt mix av offentliga moln och privata moln.

IDC rapporterade att moln programvara utgifterna — Software as a Service främst med en bit av plattform som en tjänst — stod för 86 procent av molnet intäkterna paj. Molninfrastruktur — beräkna, lagring och liknande — var 14 procent av omsättningen.

Vad var mer anmärkningsvärt är IDC: s molnrangordningen. Till exempel, var SaaS marknaden leds av Salesforce och inte förvåna någon. Nr 2 SaaS leverantör var ADP följt av Intuit. ADP är en massiv HR / personal SaaS spelare som inte får en ton av spel. Oracle var nr 4, följt av Microsoft på nr 5.

I PaaS, Amazon var ledare med Salesforce och Microsoft bunden vid nr 2. GXS och Google var nr 4 och nr 5, respektive.

För infrastruktur som en tjänst (IaaS) fanns inga överraskningar. Amazon har 40 procent andel på denna marknad. Rackspace, IBM, Century och Microsoft runda i fältet.

USA dominerar molnet och svarar för 68 procent av den totala marknaden. Genom 2018, kommer USA aktien fortsätter att dominera, men sjunker till 59 procent.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar