Administratörer får först Openstack professionell certifiering: Openstack och Linux Foundations in för 2016 utbyggnad

Openstack Foundation Chief Operating Officer Mark Collier: Vad du behöver är drift och administration erfarenhet, Openstack.

Planer på att öka Openstack färdigheter med professionella certifieringar tar form, med den första kvalificerings – för certifierad Openstack administratör – tillgängligt från och med nästa år.

Efter att ha arbetat med ett antal företag för att utveckla certifieringskriterier och börja skriva testfrågor bekräftade Openstack Foundation idag att man kommer att arbeta med Linux Foundation att leverera nya certifierade admin betyg.

Openstack Foundation Chief Operating Officer Mark Collier sade att hjälpa företag att övervinna kompetensfrågor när de försöker att personalen upp team med Openstack kompetens är en viktig fråga.

“Som Openstack mognar och in större och större marknader, eller nya marknader när det gäller adoption, vad folk vanligtvis vill göra är verkligen börjar ta programmet och ta den i bruk. De är inte nödvändigtvis fokuserade primärt på att bidra till den . kodbas de vill bara använda den – och så det är där vi ser den största effekten när det gäller kompetens “, sade han.

Om man tittar på Openstack, programvaran, har vi haft ett par tusen människor bidrar, vilket är fantastiskt för ett projekt med öppen källkod. Mycket få någonsin har haft tusentals utvecklare.

“Men om man tänker på de tusentals företag som kör det verkligen vad du behöver är verksamheten erfarenhet och administration erfarenhet att gå längre än denna grupp av hardcore experter. Därför är det klokt att gå först med certifierade administratör.”

I september 2013 lanserade Openstack Foundation en utbildning marknaden men färdigheter förblir en viktig fråga. Forskning som publicerades i maj föreslog att bristen på kvalificerad Openstack personal kan hjälpa driva upp kostnaderna för öppen källkod mot proprietära alternativ.

AWS Q3 intäkter upp 78 procent till $ 2,08 miljoner, Microsoft, Dell laget upp för ny standard “moln i en låda” system, Cloud skift sporrar företag tech fusioner som kunder drabbades paus, Openstack är Liberty är ute, men vad som finns i den nya versionen ?; SAP: s Cloud för Analytics går in trångt område, Intel sätter teknik och finansiella muskler bakom Openstack med $ 100m Mirantis finansiering boost, Canonical och Microsoft arbetar tillsammans på behållare, Red Hat Enterprise Linux Openstack Platform 7 anländer, CoreOS och Mirantis länk upp för att sätta Kubernetes distro Tectonic på Openstack

Tidigare i år Openstack Foundation verkställande direktör Jonathan Bryce sade grunden kommer att introducera flera olika träningsnivåer, med vissa särskilt riktade till Openstack driftpersonal.

“Detta är avsett för personer som distribuerar, verksamma och administrerar en Openstack miljö. Det skulle omfatta grunderna för vad som är Openstack, vad du kan göra med det, hur du installerar det, hur man övervakar det, uppgradera den, patch det -. alla sådana saker Det är en administrativ utbildning fokus “, säger Bryce.

Kilo stora tema att göra populär öppen källkod molnplattform Openstack enklare att använda fortsätter med nya funktioner i Liberty release – men det finns också ett fokus på skalning.

När certifiering administratören har gjorts tillgängliga, Openstack Mark Collier sade kvalifikationer i andra områden kommer att följa.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

“Det finns inget slutfördes i termer av vad som kommer att hända efter administratören – men det finns andra utvecklare, tekniska typer av roller som är verkligen viktigt i Openstack”, säger Collier.

“Jag kunde verkligen se att vara en djupare teknisk typ av certifiering, det är inte bara om att köra molnet utan faktiskt om att skriva och bidra till Openstack – så något i byggherren, ingenjörs område skulle vara ett logiskt nästa steg.”

Den nya admin certifiering kommer att levereras på nätet för att göra det lätt att nå med individer oavsett var de befinner sig.

“Med tanke på att vi har medlemmar i vår stiftelse från över 150 länder, är det verkligen viktigt att ha den typen av tillgänglighet. Som en liten grupp försöker göra en stor inverkan runt om i världen, detta tillvägagångssätt kommer att fungera bra för oss,” Collier sa .

Openstack är ett open-source-projektet startade 2010 av Rackspace och NASA för att skapa komponenter för att bygga offentliga och privata moln på standard hårdvara.

Det är nu backas upp av mer än 200 leverantörer, däribland Cisco, Dell, HP, IBM, Intel, Oracle, Red Hat och VMware, med en stor utvecklare arbetar på en rad löst kopplade projekt.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Mer om moln och Openstack