15 platser du vet, att du kanske inte vet är baserade på Amazon Web Services

Amazon fascinerar mig. Företaget lyckas bygga tjänster kring vad de flesta företag skulle ha historiskt bara anses kostnadsställen, och Amazon Web Services verksamhet är inget undantag.

AWS kommer ut ur Amazons eget behov av att bygga ut sin infrastruktur, de bara listat ut hur man tjäna pengar på det. I processen har de lyckats ganska mycket äger molntjänster världen, spelar värd för några av världens största webbplatser.

Jag hittade nyligen en fascinerande (om hype-fyllda) lista över många av platserna Amazon värdar och vad som gör det ännu mer intressant är att det finns filmer från många av de IT-chefer på dessa webbplatser som förklarar hur de har använt AWS.

Netflix är ansvarig för 31,62 procent av alla nedströms Internettrafik i USA, på grund av sin otroligt populära videostreamingtjänst. Det som gör den här historien ännu mer intressant är att Netflix bedriver sin videostreamingtjänst på AWS – och Amazon är en direkt konkurrent med Amazon video. Jag måste säga att om jag var på Netflix, denna konkurrens / kooperativa arrangemang förmodligen skulle hålla mig på natten. Ärligt talat, verkar detta som ett utmärkt tillfälle för Microsoft Azure, med tanke på att Microsoft är osannolikt att kunna erbjuda en strömmande videotjänst som helst snart.

Reddit är en otroligt populär plats bland de troende. Vad jag fann fantastiska från den här videon var bara hur litet företaget är, med tanke på dess fantastiska räckvidd.

Medan Pinterest har ännu inte fånga mitt intresse (och som många killar), det är en oerhört populär bokmärke delningstjänst som tydligen skyldig en del av sin framgång till AWS.

På tal om Microsoft, började Expedia sin historia som en Microsoft division, men såldes senare bort. Idag driver Expedia på Amazon.

SmugMug är den fina fotodelning webbplats med udda lilla namn. Det började i ett sovrum och lyckats växa till en kraft i fotodelning världen. Vi har faktiskt två berättelser för dig på SmugMug. Här är den andra

Scribd, Linkedin, Spotify, Soundcloud, Foursquare, Intuit, PBS, Newsweek, Yelp

Titta, låt mig få detta ur vägen först: min fru vill ha en ny Prince of Persia spel. Ja, vi vet att Assassin ‘s Creed: Peoria är nästa stora sak, men hon älskar vägg springa och hoppa. I vilket fall som helst går berömda spel-maker Ubisoft några av sina onlinetjänster på Amazon. Naturligtvis nu att Xbox Man har Xbox Live-servrarna körs på Azure, kan du vara säker på att spelservrar (åtminstone på Xbox sida) som körs på Microsoft.

Och nu, för en helt annan typ av virus. CDC är en av USA: s (och världens, ärligt talat) första responders för fruktansvärda sjukdom. De använder AWS för att göra detta svar effektivt.

SAP har några fantastiska mjukvarubaserade lösningar som är plattforms agnostiker. De är uppenbarligen levererar några av deras off-lokallösningar via Amazon.

Om du är alla craftsy, förmodligen använda dig Etsy. Denna handgjorda varor och förnödenheter marknaden är en annan AWS-värd platsen.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Låt oss säga att du vill resa till San Francisco eller Paris, men inte har en kompis där på vem som är (vem är?) Våningen kan krascha på. Airbnb kan du hyra rum från vanlig ol ‘folks (du rullar yer tärningar och du tar yer chanser), men för en webbplats som har vuxit så snabbt, det fungerar ganska bra på grund av klassificeringssystemet som körs … du gissade rätt … på AWS .

Autodesk, som tillverkar 3D-program som ansvarar för att utforma alla dessa underbara leksaker (och massor av andra saker) driver en del av sina tjänster på AWS.

Adobe slutade helt enkelt sälja boxed programvara för sina huvudsakliga professionella grafikverktyg. Om du vill ha dem, måste du använda Adobes molntjänster, vilket innebär att du använder AWS.

Det finns en bred, vida världen av MOOCs ute (massivt öppna online klasser) och Coursera är en av de större aktörerna. Den använder också AWS.

Jag har en personlig relation med blädderblock, eftersom jag använder ganska mycket bara programmet i “tronrummet.” Hej, om du ska gå papperslös, du fortfarande kommer att vilja, eh, gå, och du fortfarande kommer att vilja läsa. Tack och lov, lämnar scatalogical eufemismer bakom, är blädderblock en AWS användare. Se bara till att du vänder den stängd när du är klar. Vad??

Dropcam, förövare av fler barn, valp, och kattunge video än vi har tid att “Ooh” och “Ah” över är en AWS tjänsten. De använder AWS att få dessa videor till sina kunder.

Det finns också en överraskande antal ytterligare webbplatser som använder AWS. Vi har inte konfessionella filmer från dem, så jag bara gett dig en lista med länkar till deras berättelser om AWS. De är uppenbarligen en liten försäljnings-ish i naturen, men det är fortfarande en fantastisk vy i molnet driften av en mängd olika aktörer.

Den enda större Web egenskap som verkar ha kommit undan från vår fallstudier studie är Dropbox. Vi har några, bevis för att Dropbox körs på AWS, men vi har inte en fallstudie. Jaja. Nästa gång.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

netflix

reddit

Pinterest

expedia

SmugMug

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Ubisoft

US Centers for Disease Control and Prevention (CDC)

SAV

etsy

airbnb

Autodesk

Adobe

Coursera

Flipboard

Dropcam

Det bästa av resten