Utforma UX snabbt? Detta 7-steg plan för rapid prototyping och användarfeedback kan hjälpa

Du kan vara alltför bekant med borren vid det här laget: tillämpningar och tjänster måste tryckas ut genom dörren i går, och alla är racing mot klockan för att få allt gjort. Dagens digitala företag vill ha nya funktioner och gränssnitt släpps nästan varje dag, som kolliderar med utvecklare och service designers önskemål att sätta ihop något attraktivt och övertygande för användarna – som förresten, kommer faktiskt vänja – med en minimal mängd av förvirrade samtal och e-post om hur man navigerar denna eller hitta det.

I ett senare inlägg på UXPin Studio platsen, Stefan Rössler, en av grundarna av Simplease och Userbrain, beskriver en sjustegsprocess hans design företag använder som “innebär att testa idéer så tidigt som möjligt, rapid prototyping och användbarhetstester” – innan “de utlösa förödelse.

Här är en sammanfattning av Rössler snabba UX designprocessen

Steg 1. Identifiera problemet, ställa en massa frågor: Ta reda på varför folk vill särdrag genom att ställa massor av frågor och lyssna noga på svaren. Rössler rekommenderar identifiera konstruktionsproblem – som ofta inte kan vara uppenbart tidigt i processen – med reverse engineering.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

2. skissera idéer för att lösa problemet: Bokstavligen rekommenderar Rössler att du tar en kudde av papper och rita några snabba skisser. “Anledningen till detta är att de första idéerna är oftast inte mycket bra -. Eftersom du inte förstår problemet tillräckligt bra på denna punkt trycka ut en mängd möjliga lösningar accelererar tankar på samma sätt som en tryckkokare accelererar matlagning . När du hamnar i ett spår, är det säkert att tona ner och låta idéerna sippra. ”

3. Dela skisser med ditt lag: “I detta skede, du letar efter vad som inte fungerar”, säger Rössler, som är orubblig om att visa, men inte förklara, skisserna. Om lösningen är lika självklar och intuitiv som det ska vara, bör förklaringar inte vara nödvändigt.

4. Se över dina skisser och prototyp din epicentrum: “När du [hitta] en idé som kan fungera, bygga en snabb prototyp” Rössler säger att notera att den metod som fungerar bäst för honom har varit att “börja utforma den mest komplexa tillstånd (eller skärmen) och sedan bakåt-ingenjör för att gradvis utforma en komplett uppgift flöde.

5. Testa din prototyp med potentiella användare: “Gör allt du kan för att göra saker går sönder, sedan kasta allt inte fungerar” Rössler säger.

6. Tolka dina testresultat: Det kokar ner till en enkel resultat, Rössler berättar: “Om vår prototyp löser problemet, är det effektivt Om användarna inte kan lösa deras problem med vår prototyp, är det ineffektivt..” Han föreslår frågor att ställa i detta skede, inklusive:? “Om du tänker på den senaste gången du gjorde något sådant, du behöver denna typ av funktion Kan du beskriva för mig exakt vad du behöver när du gjorde detta för den sista tid? finns det en kritisk funktion saknas som du absolut behöver för att lösa problemet?

7. Bygg en ny prototyp och hålla testning: “Det mest effektiva sättet är genom att bygga Fulkod prototyper, sedan titta på dem sönder under användbarhetstester för att avslöja dåliga idéer”, säger Rössler. “Håll upp detta tills du kommer till en idé som är riktigt bra.” Då är det dags att köra med den.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september