Google visar framtid handel: handsfree betalningar pilot börjar i San Francisco

Google meddelade på onsdagen att det har börjat att lotsa en handsfree betalningssystem på ett litet antal McDonalds, Papa Johns, och lokala restauranger i South Bay area.

Hands Free app för iOS och Android använder WIBREE, Wi-Fi, lokaliseringstjänster, och andra sensorer för att upptäcka om du är nära en deltagande butik.

Google säger när du är redo att betala i en butik, du bara berätta kassan “Jag betalar med Google”. Kassören bekräftar din identitet, använder dina initialer och bild du har lagt till dina handsfree profil.

Under de senaste fyra åren, har det skett en teknisk uppror i lugnare värld kuponger.

Kassören kan bara betalt när handsfree upptäcker att telefonen är i närheten av butiken – Geofencing är en stor sak här. Kassören verifierar sedan din identitet för att se till att de tar ut rätt person, när i själva verket de avgifter Google, som sedan laddar kortet.

“Tänk om du kunde driva igenom en drive-thru utan att nå för din plånbok, eller plocka upp en varmkorv på basebollarenan utan fumlande passera mynt eller kreditkort till kassören”, säger Pali Bhat, Senior Director, produktledning på Google, i ett blogginlägg.

Google har inte sagt när man planerar att expandera till andra marknader.

I vissa butiker, är Google placera kameror runt i butiken för att kontrollera ditt ansikte, och sedan allt du har att säga är dina initialer till kassan. Google varnar alla bilder och data från handsfree i butiken kamera används bara för att bekräfta din identitet för varje handsfree köp.

“Bilder och data från handsfree i butiken kamera raderas omedelbart, kan inte nås av butiken, och skickas inte till eller sparas på Googles servrar,” företaget förklarar.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Läs detta

Freshbooks “mobila kortläsare är nu allmänt tillgänglig, Masterförut digitala betalningar sträcker sig utanför telefonen, hur den tysta ökningen av fyrar har omformade detaljhandeln marknadsföring, PayPal Commerce syftar till att” köpa knappen “utbredning på webben

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet