Google uppgift inför “ultimatum” över FTC antitrust kostym

Tvisten mellan Google och Federal Trade Commission närmar sig en brytpunkt, baserad på en ny rapport.

Värdera icke namngivna källor, Bloomberg rapporterade att FTC är att trycka på Internet jätte med “ultimatum”.

Här är de två alternativ som är tänkta att ha presenterats för Google: nöja sig med agenturen nu eller vänta på det oundvikliga rättegången.

Men det ser ut som Google fortfarande ringa FTC: s bluff som Bloomberg skrev att Mountain View, Kalifornien-baserade företaget “har varit i diskussioner med agenturen för cirka två veckor och har inte lagt några kompensationsförslag på bordet.”

Förra veckan rapporterades det, att FTC slutligen kan närmar sig en formell och offentlig rekommendation för en antitrust stämning mot Google.

Vid den tiden var ett offentligt beslut om Googles försök att blockera amerikanska importen av Microsoft och Apple-produkter förväntas inte sjunka förrän tidigast efter presidentvalet US den 6 november.

Men nu när valdagen har gått, verkar det är bara en tidsfråga innan den officiella nyhets raster som Bloomberg rapporterade på måndagen att, enligt källorna, kan FTC vidta åtgärder “nästa vecka eller två.”

Bloomberg skrev också

Specifikt om vilka delar en FTC klagomål skulle innehålla och om det skulle innehålla bestämmelser om Googles praxis för sökning ranking är fortfarande under diskussion inom byrån, en tredje person som känner till ärendet sa.

Som referens har den federala byrån förment kollat ​​en antitrust fall mot Internet jätten sedan mitten av 2011 åtminstone.

I oktober, Reuters rapporterade att FTC möjligen redan prepping för en officiell undersökning för att starta så snart som i november eller december.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre