Google tillåter kinesiska utvecklare att sälja appar i Google Play

Google har meddelat köpman stöd för Play Butik utvecklare i Kina, vilket gör kinesiska utvecklare att exportera till, och sälja sina appar på Google Play.

Medan flytten öppnar upp en marknad med mer än 130 länder i vilka kinesiska utvecklare nu kommer att kunna sälja sina program – inklusive Zimbabwe, Turkmenistan, Ryssland och Kambodja – Kina är fortfarande inte en av dessa marknader.

Hongkong är fortfarande den enda delen av Kina som kinesiska medborgare lagligen kan köpa appar via Google App Store. Taiwan har också tillgång.

Internet jätten har utökat sin lista över länder där app-utvecklare kan anmäla sig för att vara säljare på Google Play. Av de 60 länder nu i Google Play gånger några av de senaste tilläggen inkluderar Libanon, Jordanien, Oman, Pakistan, Puerto Rico, och Venezuela.

Kinesiska utvecklare kan nu erbjuda både gratis och betalprogram genom olika intäktsskapande modeller, däribland appar inköp och abonnemang “, säger Googles produktchef för Google Play Ellie Powers i ett blogginlägg.” För intäkterna på Google Play kommer utvecklare få betalt till sina kinesiska bankkonton via USD gireringar.

Om kinesiska utvecklare vill sälja appar och produkter i appar, kommer de att behöva registrera dig för ett Google Wallet, enligt företaget. Hittills har kinesiska utvecklare tvungna att sälja sina program på tredje part app butiker, eller från ett utländskt registrerade Google utvecklarkonto.

Kinesiska tredjeparts app butiker vanligen ses med en viss misstänksamhet av digitala säkerhetsföretag. Forskning som utförs i år online-säkerhet fast F-Secure vilket tyder på att de flesta av Android apps utsätta australier att smartphone skadlig kod har laddats ner från kinesiska värd tredje part app butiker.

Dock är Google överväger att införa en version av sin Play Store till Kina som det fungerar att bygga sin närvaro i landet, efter att flytta sin sökmotor och andra tjänster utanför landet under 2010, enligt en rapport från The Wall Street Journal.

I rapporten föreslås att Google är ivrig att komma tillbaka in i Kina, världens största smartphone marknaden genom transporter, dels för att ta igen vinst i regionen från sin Android-appar som för närvarande går förlorade till tredjepartsleverantörer.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre