Google Nexus 7: en enhet som slutligen ökar medvetenheten om 7 tums formfaktor

Den sista 7 tums Android tablett som jag köpte var HTC Flyer, efter att äga den ursprungliga Samsung Galaxy Tab, och jag har använt det i över ett år. Jag var inte kommer att plocka upp en ny Nexus 7, men lågt pris jag inte kunde motstå och min förbeställning kom ett par dagar sedan. Nexus 7 är en fantastisk affär och jag tror att det är ett bättre alternativ för tablett användare än Amazon Kindle Fire som är mer fokuserad på Amazons ekosystem och läsning. Det saknas lite i kvalitet och det finns fortfarande mycket få tablett optimerade appar för Android, men det är fortfarande en ganska spännande surfplatta.

Du kan kolla in min, bildgalleriet, som innehåller produktbilder och flera nyckelskärm från den nya Nexus 7.

Jag fick titta på alla uppackning filmer där folk verkligen kämpat för att få Nexus 7 ur lådan. Som en granskare, jag har en liten blad som ska användas för att öppna lådor, så att jag kan återgransknings enheter i nyskick så det var verkligen inte så svårt som det gjordes att vara. Inuti lådan hittar Nexus 7, USB-laddare och USB-kabel.

Så snart jag drog min nya Nexus 7 från förpackningen jag märkte rörelse och en knarrande ljud när jag höll det på vänsterkanten. Det visar sig 3/4 av min vänstra sida display glas panelen höjs över ramen och rör sig nedåt under ramen när du håller den. Jag sedan genomförde en Google-sökning och läsa en hel del av misslyckade pixlar och skärmar som inte är säkrade på framsidan av enheten. Jag kommer att ringa Google för att se om jag kan byta ut det eftersom jag inte litar på kvaliteten på lång sikt med glas som inte är fäst på framsidan. Jag har inte sett någon officiell Google uttalande om limmet inte torkar eller något så är inte säker på vad problemet är här, men kvalitetskontroll definitivt misslyckats någonstans längs linjen.

Specifikationer för ASUS tillverkade Nexus 7 innefattar följande

Enheten verkar ganska dang imponerande efter att ha sett priset och lista med specifikationer. Om jag inte har visnings fel då skulle jag bli imponerad av enheten på $ 250. Det kan inte börja jämföra kvaliteten på den nya iPad, men det är prissatt till halva kostnaden också. Jag ser fram emot att använda quad-core NVIDIA Tegra-enhet, särskilt med spel.

Displayen är utmärkt och är en stor synlig skillnad jag ser när jag placera den bredvid min HTC Flyer. Skärmen har en 216 ppi med hög upplösning och är bara om den perfekta upplösningen för en 7 tums enhet. Den enda andra fysisk sak på framsidan är den 1,2 megapixel fronten mot kameran. Du hittar också virtuella kapacitiv touch-knappar för tillbaka, hem, och uppgift switcher som visas på botten i både stående och liggande orientering.

Kraft och volymknappar finns längs den övre högra sidan med ingenting på de översta och vänster sida. En 3,5 mm headset och microUSB port finns på undersidan.

Ryggen är täckt av ett halkfritt material med läderkänsla och fördjupningar över det. Det känns bra i handen och är ganska tunn på mindre än en halv tum. Jag är mycket imponerad med hårdvarudesignen och tycker att det är mycket mer bekväm att hålla och använda än min HTC Flyer. Kindle Fire känns nu lite tjock och chunky i jämförelse och Nexus 7 konkurrerar med Galaxy Tab 7.7 i design.

Nexus 7 är den första tabletten att lansera med Android Jelly Bean som ingår, flera nya funktioner, som Google Nu, förbättrade underrättelser och Project Butter förbättringar. Google Nu är smart, men verkar mycket mer användbar för mig på en smartphone som alltid har en anslutning och jag är inte övertygad om att jag kommer att använda det så mycket på Nexus 7 med endast en WiFi-anslutning.

Google använder en dynamisk hemsida där den senast öppnade / använt innehåll visas så att du kan snabbt hoppa tillbaka in i den. Du har fem skärmar som ska användas för att placera genvägar och widgets, men jag missade hur man lägger till widgetar först eftersom knacka och hålla på skärmen bara tillåter dig att ändra bakgrundsbild. Du måste gå till App bärraket och sedan på Widgets där uppe (eller svep från höger till vänster ett par gånger) och tryck sedan på och dra widgets till startskärmen. Du kan trycka och dra genvägar på varandra för att enkelt skapa mappar appar och sedan byta namn på dem, såsom spel eller läsning. När det gäller OS betyder inte mycket bättre på Android. Du kommer inte hitta någon extra tillverkare eller bärare bloatware på Nexus 7, eftersom detta är en ren Google upplevelse.

Flera från Google är laddas i ROM och kan inte tas bort. Dessa inkluderar Gmail, Chrome, Google Maps, Google Earth, Google Talk, galleri, Play Filmer, Play Böcker, Play Tidskrifter, Play Store, spela musik, Google Currents, Google+, Google Wallet, och YouTube. Jag var mycket glad över att se att Chrome laddades som standard som webbläsaren. Jag är inte ett fan av strömmar, men jag kan inte ta bort den från enheten vid denna tidpunkt. Du får $ 25 i Google Play Store kredit när du loggar in på enheten och första gången du aktiverar Google Wallet kontantkort du får $ 10 i kredit där också. BTW, när min Nexus 7 kom jag bara var tvungen att ange mitt lösenord som mitt Gmail-konto namn redan införts.

Exchange e-post stöds inbyggt i Jelly Bean och liknar Gmail klient, kolla in skärmdumpen i mitt bildgalleriet. Det finns egentligen inte mycket mer laddad än Googles appar och verktyg så att du har gott om utrymme för att ladda upp dina favoritappar. Då igen, det är inte alls lika många appar för Android tabletter som det finns för iPad. Du bör också vara väl integrerat i Google ekosystemet för att få full nytta av Android tablett.

Play Filmer ser fantastiskt på Nexus 7 och du kommer att märka att Google ger dig Transformers: Dark of the Moon gratis när du köper Nexus 7. Det är inte förinstallerat så att du måste ladda ner den. Jag hyrde och såg Dune att testa spela upp filmer och haft erfarenhet. Om du planerar att ladda ner filmer eller TV-program på en regelbunden basis så se till att plocka upp en 16GB enhet. Min 16GB enhet visar 13.24GB tillgängliga ur lådan och med ett par filmer, flera program och ett par podcasts jag redan har förbrukats nästan 6GB.

Ikonerna i Play Store är ganska stora och jag tycker att många program jag ladda upp helt enkelt sprängdes telefon apps med mycket få ser ut att bli riktigt optimerade för tabletter. Jag fann att Pocket är optimerad, men Facebook, Twitter och många andra är bara telefonen apps. Min bank app kommer inte ens installera på Nexus 7 som jag får en varning om att det inte är förenligt med enheten. Förhoppningsvis nu att Google har sin egen tablett de kommer att arbeta för att få mer 3: e parts applikationer optimerade för större skärmar.

Quad-core Tegra 3-processor, 7 tum 1280×800 pixlar HD-skärm, Android 4.1 Jelly Bean OS, 16 GB internt lagringsutrymme (8 GB finns också), 1 GB RAM, Bluetooth, NFC, 802.11 b / g / n WiFi och GPS, 1,2 megapixel främre kameran vänd, 4325 mAh utbytbart batteri, Mått: 7.8 x 4.72 x 0.41 inches och 12 uns

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

I de flesta alla avseenden, är Nexus 7 en bättre liten tablett än min HTC Flyer. Tyvärr, jag upplever en kvalitetsfråga och behöver för att få mina bytas ut. Jag ser fram emot att ha en liten bärbar tablett som får de senaste och bästa Android-uppdateringar. Det är roligt att se så många människor blir glada om 7 tums tabletter som om det aldrig har funnits en liten tablett innan. Jag har varit ett fan av 7 tums formfaktor för ett tag sedan du kan sätta tabletten i jackfickan, eller till och med din byxfickan, och bära med sig överallt medan stora tabletter som iPad kvar hemma eller i en redskap väska.

Om du funderar på en Nexus 7, så jag rekommenderar starkt att du betala de extra $ 50 för 16GB modellen. Kom ihåg att du får $ 25 i Play Store kredit, den nyaste Transformers filmen, och $ 10 i Google Wallet kredit med Nexus 7 köp så värdet är utmärkt.

: Jasons Perlow s, Hur man gör din Nexus 7 inte suga

UPPDATERING: Jag tillbringade cirka 30 minuter på is väntar på Google Play stöd, men efter att de kom på nätet de var mycket hjälpsamma och snabba att bearbeta min ersättare. De sa att de har få andra samtal på skärmen separationsfrågan och att tidiga enheter tydligen hade vissa problem, men ersättnings enheter har bättre kvalitet (detta är bara en kund reps ord, inte officiella Google uttalanden). Hur som helst, kunden rep var mycket vänliga och hjälpsamma och jag fick höra att jag skulle få ett samtal tillbaka för att bekräfta min adress så att de kan skicka ut min ersättare. Jag gillar verkligen Nexus 7 och ser fram emot att ha en utan display problem.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet