Gentrack utfärdar vinstvarning sex veckor efter noteringen

Nya Zeeland-baserade Gentrack Group är sannolikt att skylta med lägre resultat än prognosen i juni prospekt, berättade den NZX idag.

Gentrack, som, noterat, både på NZX och den australiensiska börsen den 25 juni, säger en fördröjd go-live på ett stort projekt är medskyldiga. En tvist har nyligen uppstått med kunden över betalning för extra ansträngning för att slutföra projektet. Gentrack säger att det förväntar sig att detta bli föremål för medling.

Det har också varit en fördröjning i att underteckna en betydande uppgradering kontrakt. Detta är fortfarande förväntas färgas av räkenskapsårets utgång.

Gentrack säger intäkter kommer att NZ $ 2,1m (5,2%) till NZ $ 2,5 (6,2%) lägre än prognosen på NZ $ 38,5 till NZ $ 38,1. Proforma EBITDA kommer att vara NZ $ 1,5 (10,7%) till NZ $ 1,9 (13,6%) lägre vid NZ $ 12,5 till $ 12,1.

Nettovinst efter skatt kommer att vara NZ $ 0,9 till NZ $ 1,2 lägre vid NZ $ 2,8 till NZ $ 2.5m.

Direktörerna säger att de inte tänka sig någon förändring till antingen den prognostiserade utdelningen av NZ $ 2,6 betalas i december 2014 eller utsikterna för 2015.

Auckland-baserade Gentrack utvecklar fakturering och CRM programvara som kallas Velocity för energiföretag och vattenföretag och flygplatsen 20/20 för flygplats klienter. Den sysselsätter 200 kontor i Auckland, Melbourne, Brisbane och London och tjänster mer än 150 energiföretag och flygplats platser i 17 länder.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september