Gateway pratar affärer på CeBit

Den Poway, Kalifornien-baserade företaget, som har inlett en strävan att återgå till lönsamhet genom att omvandla sig till en konsument elektronik varumärke, används denna veckas CeBit America mässa för att lugna sina företagskunder att det kommer att förbli en spelare i världen av affärsdatorhårdvara.

Gateway, som har förbundit sig att presentera 50 produkter i 15 nya kategorier i år – många av dem för företag – underströk sin spets genom att avslöja mer information om sina planer på att lansera en gateway PDA (handdator), ger en ny rack- monterad server och lansera en linje av nätverkslagringsprodukter under de närmaste månaderna.

Gateway kommer förmodligen få mest uppmärksamhet för sin nya handdator, men chefer avslöjade att företagets nya fyra-processor rackmonterad server och den första av de två nya lagringssystem visas i slutet av sommaren.

Gateway nya PDA kommer att börja levereras i mitten till slutet av juli. Företaget försedd med en 400MHz XScale processor från Intel, tillsammans med en 3,5-tums skärm och dubbla Compact Flash och Secure Digital slots för att lägga till moduler för trådlöst nätverk eller lagra extra data.

Den handhållna, som förväntas vara baserad på Microsofts kommande program Pocket PC 2003, kommer att sälja för mellan $ 300 och $ 350, sade Mike Stinson, vice VD för Gateways Mobile Products Group.

Det finns många skäl för oss att göra en PDA, vars starkaste är att vi har kunder fortsätter att be om det “, sade Stinson.” Detta är den första av en serie (gateway) produkter i hand / mobila området .

Handdatorn kommer sannolikt att bli en crossover produkt av slag för Gateway, vilket sannolikt kommer att sälja det till både företag och konsumenter.

Microsoft väntas lansera Pocket PC 2003 nästa vecka.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Bortsett från PDA, Gateway planerar att erbjuda två nya strikt affärs hårdvara. Det kommer att införa nya fyrvägs rackmonterad server som presenterar fyra Intel Xeon MP-processorer, senare i sommar, säger Scott Weinbrandt, chef för Gateway system och nätverk Products Group.

Våra kunder efterfrågar tätare system golvyta blir en stor fråga – det finns inte alltid tillräckligt utrymme för att placera nya system “, säger Weinbrandt.” Vi får fler och fler förfrågningar (för rackmonterade system) som datorkraft blir större.

Gateway kommer att följa med en nätverksansluten lagringssystemet – en SCSI-disk drive-baserat system som ibland kallas en JBOD (för “bara en massa diskar”) – som ger företagen extra kapacitet för att säkerhetskopiera eller arkivera sina data. Systemet kommer att utformas för att arbeta med ett antal nätverk och filformat, i ett försök att göra det ganska mångsidig för kunder, sade Weinbrandt.

Gateway kommer också att gå för att leverera ett antal av sina servrar med Linux operativsystem förinstallerat. Gateway erbjuder för närvarande Linux, men kunderna måste köpa det genom en särskild fabrik programvarukonfiguration service och betala extra. Gateway kommer snart att låta kunderna välja OS som ett alternativ, på samma sätt som de skulle välja en hårddisk, sade Weinbrandt.

De nya produkterna kommer att hjälpa Gateway spetsa sin Systems och nätverk företag, som det förnyade tidigare i år med två nya rackmonterade system.

Gateway har också uppdateras sina affärsdatorer denna månad genom att lansera flera nya stationära och bärbara modeller, bland annat en ny profil 4 allt-i-ett-maskin.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning