Full Spectrum: NBN priser jämfört

Nu när Telstra har släppt sin prissättning för bredbandstjänster på National Broadband Network (NBN), vi får en tydligare bild av de priser som vi inledningsvis kan räkna med att betala – men som bolaget har de lägsta priserna?

Om du letar efter billiga bredband, kommer det inte finnas på Telstra, som är säker. Förutom att ha några av de dyraste planerna, kommer varje plan levereras med en hemtelefon service genom Telstras kopparnätet.

För att få en överblick, har vi skapat några tabeller som jämför de lägsta och högsta priser för några av de operatörer som har släppt sin prissättningsplaner. Tabellerna inkluderar inte varje plan, att få all information hänvisas till källorna längst ner i artikeln.

Källor (nås 29/02/2012)

Uppdaterad 11:50 den 2 mars 2012: gjorde det tydligare att Telstra planer buntas och iiNet planer delas mellan topp och lågtrafik.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

Optus; iiNet; Telstra; internoden; Exetel; Primus; SkyMesh

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata