Dell: Vi måste intensifiera FoU

Dell CFO Brian Gladden sade företaget kommer att satsa mer på forskning och utveckling för att bli mer konkurrenskraftiga med rivaler.

Gladden förklarade FoU-utgifterna i samband med bolagets övergång till mer av en programvara och teknologipartner i stället för en bundna till PC-försäljningen. Gladden tillfrågades om innovation ett föredrag vid en Morgan Stanley Investment Conference.

Han sa

Jag skulle titta på det i tre bitar. FoU kan förvärvas tillgångar, i vissa fall saker som Compellent, Equallogic, vi mer än fördubblat FoU-investeringar i ett antal resurser med fokus på nya produkter och föra samman den lagringsportfölj. Och jag skulle säga att vi är mycket medvetna om vilka typer av investeringar riktmärke att konkurrenterna skulle ha i det utrymmet och vi i slutändan kommer att behöva vara konkurrenskraftig och har liknande nivåer av investeringar och vi är på god väg för det.

IBM spenderar ungefär 6 procent av omsättningen på forskning och utveckling utan att misslyckas,. HP spenderade 2,6 procent av omsättningen på forskning och utveckling i kvartalet som avslutades januari 31, Dell tillbringade 1,5 procent av omsättningen på forskning och utveckling för året som slutade 3 februari, upp från 1 procent ett år tidigare.

Dell har specialister för företagskonton som fokuserar på att sälja innovation och produktivitet. Den stora frågan här är när Dell kommer att öka sin FoU stavning. Nämligen

I själva verket kommer Dell att behöva öka sitt FoU-utgifter. Gladden tillade att bolaget har tonat ner sin FoU-utgifterna på datorer att omfördela dollar på annat håll.

Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies inlägg Q2 resultatet

Dell är en PC företag (för tillfället): Siffrorna ljuger inte, Dell, HP kamp med konsument PC företag, Dells Q4 en blandad påse med fickor till företag styrka

Moln, Michael Dell tar ordförande plats VMware ombord, moln, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, Dell, Dell Technologies inlägg Q2 resultat, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar