Datatillväxt, komplexitet sporre lagringskonsolidering

Växande volym och komplexitet av data, liksom de ökande kostnaderna för att upprätthålla en datacenter tvingar företag att vända sig till lagringskonsolidering för att effektivisera datakapacitet. Dock kommer organisationer behöver för att hantera systemet stilleståndstider och hjälpa IT-chefer bekanta med den nya programvara för framgångsrika implementeringar.

Eric Goh, vd för Singapore på EMC, sade behovet av att effektivisera lagring beror på tillväxten av företagets data snabbare än kapaciteten hos infrastrukturen arv lagring. Denna tillväxt kan tillskrivas den ökade användningen av teknik och interna processer samt bring-din-egen-enhet (BYOD) fenomen, tillade han.

Han identifierade också de naturkatastrofer som drabbade Japan och Thailand förra året som tid påminnelser för företag att inse vikten av lagringskonsolidering.

“För 2012 ser vi många företag prioriterar lagringskonsolidering för att bättre skydda genom minskad backup och återställnings fönster och effektivare katastrof lösningar”, säger Goh.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Komplexiteten av data är en annan faktor som påpekats av Ng Tian Beng, vd på Dell Sydasien och Korea. Stora företag förlitar sig vanligtvis på strukturerade data – eller informations organiseras på ett sätt som kan göras känsla av lätt – men data som samlas in är svårt att hantera för närvarande eftersom det samlas in från olika plattformar och lägen, förklarade han.

Han tillade att ha enkel tillgång till data är nu viktigare än någonsin, och detta gör det ännu viktigare för företag att effektivisera sin lagerverksamhet.

Bortom tillväxtdata och komplexitet, är de ökande kostnaderna för att driva datacenter också sporra företag att hitta sätt att optimera sina lagrings strategier, säger Joe Ong, vd för Singapore på Hitachi Data Systems (HDS).

“Nya fysiska servrar skulle krävas för att lagra den ständigt ökande data och som ett resultat, strömförbrukning stiger, vilket i sin tur översätts till högre totalkostnad. Detta problem förvärras ytterligare av den hotande osäkerhet på ekonomin samt sjunkande IT budgetar “, förklarade han.

Det växande intresset för lagringskonsolidering återspeglades i en nyligen webbplatsen Asien undersökning som visade att 32,2 procent av de tillfrågade planerar att genomföra tekniknivå än servervirtualisering, som hade 30,2 procent, och lagringsvirtualisering på 29,3 procent.

Undersökningen genomfördes mellan augusti och oktober förra året, sändes elektroniskt till webbplatsen Asiens Sydostasien publik. Det samlade totalt 378 respondenter över 16 branschvertikaler, inklusive IT och teknik, utbildning, regering och tillverkning.

Utmaningar i att konsolidera data, Men enligt Ng, vissa företag fortfarande förlitar sig på att köpa mer lagrings hårdvara för att möta datatillväxt. Andra skulle bero på teknik arv lagring som inte utvecklats för stora mängder data och de olika plattformarna där informationen samlas in, tillade han.

Dell verkställande varnade dessa metoder dock, säger att företag kan sluta med återvändsgränd tillväxtvägar, begränsade punktprodukter, bortkastad kapacitet, systemkomplexitet och skyhöga kostnader.

Flytta bort från gammal teknik är ett första steg “, säger Ng.” Istället för att bara lägga till mer lagringsutrymme och därmed mer kostnadseffektivt, organisationer måste också titta på anta mer flexibla och skalbara lagringslösningar för att hantera deras växande data genom konsolidering och virtualisering.

Som sagt, resan mot lagringskonsolidering kan vara en utmaning för organisationer.

Ong, för en, påpekade att den största utmaningen företag kommer att möta är systemet driftstopp under konsolidering. Detta beror på att olika datatyper som stöder en rad affärsapplikationer bosatta ofta i fristående datalagringsenheter och dessa måste vara avstängd innan integrationen mellan de olika miljöerna kan ske, sade han.

Dessutom har många företags lagringssystem tenderar att vara direktansluten lagring (DAS), eller traditionella silos som har varit i drift på separata plattformar, och kanske inte är kompatibla med varandra, säger Alvin Goh, chef för systemteknik och professionella tjänster vid NetApp. Detta skulle göra det svårt för de data som ska flyttas till en enda enhetlig plattform, tillade han.

Sålunda kan lagringskonsolidering leda till en kostsam modernisering av hela systemet, för att inte tala om den tidigare nämnda driftstopp som påverkar företagets resultat och kontinuitet i verksamheten, sade verkställande.

Goh tillade att bestämma vilka data som ska befästa eller eliminera kan också vara ett problem.

“Fånga och behålla relevanta affärsdata är avgörande för affärsanalys. Men med den enorma mängden data som företag genererar dagligen, tar det tid att skilja vad som är affärskritiskt och vad som bara tar upp lagringsutrymme”, säger han sa.

EMC: s Goh föreslog företag prioriterar där data lagras under konsolideringsprocessen, också. Detta beror på att många tillåta datatillväxt tilldelas grupp ett lagringshårdvara, som vanligtvis är den dyraste, konstaterade han. “Om fler applikationer uppehålla sig på samma array, kan det bli svårt att associera den mest relevanta eller viktig information med den bästa prestanda hårdvara”, detta förhindrar bolaget att dra full nytta av de fördelar och kostnadsbesparingar i samband med lagringskonsolidering, förvaltnings chef sade.

När det gäller att utrusta IT-personal, NetApp Goh sade anställda skulle behöva bekanta sig med de verktyg som styr den konsoliderade lagring. Om inte, kan det nya systemet presentera ännu mer komplexitet, sade han.

Planera noggrant, för att minska dessa risker, rådde han företag att planera sina migreringar noggrant. Planen bör omfatta fullständig definition av vad, var, när och hur du migrerar data i enlighet med lagrings säljarens rekommenderas bästa praxis för att påskynda processen och minska affärs effekter och risker, utarbetade han.

EMC: s Goh tillade att en välorganiserad konsolideringsplan bör innehålla en genomförbarhetsstudie baserad på typ lagring, lagringskrav, ROI (avkastning på investering) prognoser samt en stegvis lagringstjänst modell baserad på företagets affärsbehov.

För att minimera störningar i verksamheten, sade han företagen behöver för att genomföra i etapper, uppmärksamma detaljer som att rikta migreringen av lagring eller införa nya applikationer och tjänster med utgången av en tjänst eller avtal.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september