Cisco skisserar nästa webb revolution

“Ingen armé kan stå emot styrkan hos en idé vars tid har kommit,” Senior Vice President Howard Charney sade låna från Victor Hugo att sammanfatta kraften i internet.

På tal i Brisbane, Australien, den här veckan, sade Charney världen – nu delas upp i “informationsrika” utvecklade länder och “informationsfattiga” utvecklingsländer – är på branten av en stor våg av innovationer.

Om den så kallade $ 100 laptop som utvecklats av Nicholas Negroponte One Laptop per Child ideell blir tillgänglig, som planerat, till 2 miljarder människor i Kina och Indien, och med mer än hälften av världens befolkning bor i städer med 2008, effekten på information rika och informationsfattiga världar kommer att vara genomgripande, säger Charney.

Ökad tillgång till information kommer att förbättra levnadsstandarden genom att ta bort isolering, vilket i sin tur hejda den växande skillnaden mellan produktivitet tillväxttakten för informations fattiga och rika länder – en lucka som, enligt en Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling rapport har fördubblats under de senaste tio åren, konstaterade Charney.

3D Printing, 3D-utskrifter händerna på:? Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Emellertid han sade hans vision är inte helt filantropiska. För utvecklingsländer att förbättra livskvaliteten, kommer de att behöva nätverk – Cisco nät, hoppas han – oavsett om näten är baserade på fiberoptik eller trådlös teknik.

Du vet, vi mycket stor “, säger Charney.” När du är stor, har du samhälleliga förpliktelser … Men ska vi vara vinst off (bygga nätverk i utvecklingsländerna)? Ja, det finns en affärsidé.

Intelligent Business Research Services analytiker Kevin McIsaac överens om att “möjliggörande teknik” som en bärbar dator kommer att hjälpa, men han ställde frågan, “Vad kommer de att behöva?

I Bangladesh, mikrofinansiering specialist Grameen Bank lånat så lite som $ 5 till kvinnor för att köpa en mobiltelefon, konstaterade McIsaac. “Det var oerhört viktigt för att tekniken för dessa kvinnor att komma igång. De skulle hyra ut tid på telefonen, vilket var tillräckligt för att leva, betala lånet och var en viktig del av tekniken i byn.”

Istället för att gå två dagar i byn för att sälja sina produkter, kvinnorna kunde ringa lokala köpare och förhandla fram bättre priser, som erbjuds ett bättre utfall än vad som skulle ha varit möjligt under stressade förhållanden, tillade McIsaac.

Över informationsrika klyftan, men innovation kommer inte bara hända för informationsrika länder, sade Ciscos Charney.

“Vår utmaning idag är att erkänna de möjligheter som ny teknik och tar den att använda snabbare än tidigare”, sade han.

För att upprätthålla innovation, behöver vi investeringar, och ibland som verkar galen spekulation “, sade han.” Detta betyder inte människor bör ta större risker. Investeringar sker på olika sätt, och ibland, få människor fastnar i att tjäna pengar, och (de) bygga ut affärsmodeller som inte visar sig fungera.

Charney nämns som ett exempel tidigare investeringar i svart fiber eller fiberoptisk kabel som hade lagts men inte tagits i bruk, som så småningom användes för att hjälpa till att starta en livskraftig affärsmodell: den indiska outsourcing industrin, som nu är värda hundratals miljarder dollar, sade han.

Men McIsaac varnade inte att tolka efterhand bra investeringar för effektiva resultat. “Value har kommit ut ur (dot-com-boomen), men det fanns ett enormt slöseri med investeringar”, sade han.

“Affärs måste ta en portfölj syn på investeringar i teknik. Fem procent ska gå till blå himmels investeringar, som wikis och Web 2.0 kunskapsprojekt, men 30 procent ska gå till att hålla den igång och förbättringar på befintlig teknik.”

Liam Tung av webbplatsen Australien rapporterade från Sydney.

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?