Apple sänker utropspris på 13-tums MacBook Pro med Retina Display bärbara datorer

Här är en tidig Alla hjärtans dag present till Apple älskare. Företaget har just meddelat några prissänkningar och uppgraderingar processor för sina MacBook bärbara datorer.

Det är nu lite billigare att plocka upp en basmodell 13-tums MacBook Pro med Retina-skärmen på sin nya priset på $ 1499. Apple skivade också kostnaden för en 13-tums MacBook Air med 256GB av solid state lagring ner till $ 1399. Det är lite förvånande att se en slumpmässig prissänkning på MacBook, så Apple fanboys kommer att njuta av att spekulera om varför företaget kände sig tvingad att göra det i det här skedet. Trög försäljning? Nya modeller kommer?

Förutom de nya rabatter, kommer andra MacBook Pro-modeller att få snabbare processorer. En 13-tums smak med Retina-skärm och 256 GB SSD blir nu en 2,6 GHz Intel Core i5-processor (och $ 1699 prislapp), medan respektive 15-tums modeller med Retina-skärmen få ny 2.4GHz och 2.7GHz Intel Core i7 quad-core chips . Flaggskeppet 15-tums version får också sitt minne stötte upp till 16 GB RAM-minne.

Varför tror du att Apple gör dessa prissänkningar nu? Har de gör MacBook mer attraktiv för dig som potentiella inköp? Låt oss veta dina tankar i Talkback nedan.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik