Spelar det någon roll ännu en gång? Är det strategiskt?

Geoffrey Moore och hans Chasm Consulting Group har arbetat med många av de främsta Silicon Valley tech företag på konkurrensstrategier för de senaste tre decennierna.

Hans första bok “Crossing the Chasm” har varit oerhört inflytelserik i den tekniska sektorn med mer än en miljon sålda exemplar. Jag gick för att se honom tala på Kahuna – en snabbt växande digital marknadsföring start – om sin senaste bok, och hur kan företag överleva när företag blir alltmer digital.

I detta videoklipp frågade jag om vikten av det som vi huvudet i en alltmer digital näringslivet. Är det strategiska gång? Spelar det någon roll? Dessa var frågor som Nicholas Carr frågade mer än tio år sedan i sin bok “spelar det för roll?” – En väl mottagna argument att tekniken inte var en differentiator i affärer längre.

Carr var rätt och IT-organisationer blev långsam förändras kostnadsställen inuti globala företag. Men i dag, 12 år efter Carr bok, saker är inte samma sak. Vissa företag försöker återuppliva sin IT-infrastruktur för att stödja en smidig digital affärsplattform som fungerar på en global skala. Globala företag beter sig mer som teknikföretag, med en insikt om att applikationsutveckling är oerhört viktigt i deras konkurrensstrategier.

Vad betyder Moore tror? Klicka på kort videoklipp att ta reda på.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Cloud prioriteringar, 7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln, skrivare, Ricoh ökar investeringar i Brasilien, Windows 10, Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering