Google tar Quickoffice gratis, ögon Microsoft Office försvars

Google används för att använda rätt pris — som gratis — som ett vapen för att vinna marknadsandelar och nu planerar att använda en sliten Playbook med Quickoffice att omge Microsofts mobila Office ambitioner.

I ett blogginlägg, säger Googles det kommer att göra sin Quickoffice gratis någon med ett Google-konto på Android och Apples iOS-plattformen. I april gjorde Google Quickoffice gratis för Google Apps for Business.

Google försöker att skala mobilt dokument redigering där det har marknadsandelen, få folk som använder Quickoffice och Google Drive och hålla Microsoft Office i schack.

Under de senaste månaderna har Microsoft börjat lansera Office, på Android och iOS, och band apps till Office 365 konton. Men Microsoft fortfarande vill ha den bästa Office upplevelse att uppehålla sig på mjukvarujättens plattform och enheter. I många avseenden är Microsoft positionering Office som ett sätt att skydda Windows.

Med Quickoffice gratisgrunka, verkar Google att spela mer brott eftersom den inte har mycket att förlora.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet