Google lägger offlineläge till Gmail, Kalender, Dokument appar

Google meddelade på onsdagen att det skulle lägga till offline förmåga att dess Apps molnbaserad programvara, inklusive Gmail, Kalender och Dokument.

Företaget sade tillägget är ett svar på en allt rörligare befolkning som inte alltid har tillgång till trådlöst överallt, till exempel på flygplan, tåg och i bilen. Det föreslås först tillsatsen vid sin årliga utvecklarkonferens, Google I / O, detta år.

Gmail offline kommer att finnas tillgänglig i dag. Offline lägen för Google Kalender och Google Dokument kommer att använda “under nästa vecka, med start idag,” företaget sade.

Några punkter

Vi flyttar fram gränserna för moderna webbläsare för att göra detta möjligt “, företaget skriver:” och medan vi hoppas att många användare redan finner dagens offline funktionalitet användbar, är detta bara början.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Apple ger iWork samarbetsfunktioner

Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Gmail Offline är en HTML5-drivna Chrome Web Store app som ser ut ungefär som Gmail för tabletter. Du kan läsa, svara, organisera och arkivera post utan en anslutning. En gång installerat, det gör det möjligt att fortsätta att använda Gmail när en anslutning avbryts,. Google Kalender och Google Dokument möjliggör också för en online, offline övergång. Kalender kan du visa händelser och OSA till inbjudningar, tiden tillåter Dokument du visa dokument och kalkylblad. (Offline redigering är ännu inte klar, sade företaget.) Båda kan aktiveras genom att klicka på ikonen “redskap” inställningar i det övre högra hörnet i webbläsarfönstret,. IT-administratörer kan distribuera Chrome Web Store appar användare en masse genom inrätta organisationsreglerna för Chrome.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, Apple ger iWork samarbetsfunktioner, samarbete, Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack, rörlighet, brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze