Freshdesk ger en plattform för SMB med vokala kunder

Chennai-baserad start Freshdesk är ute efter att ge en självbetjäningsportal och gemenskap plattform för att hjälpa små och medelstora företag (SMB) bättre engagera kunder i sociala medier era.

Grundades i oktober 2010, har Freshdesk en on-demand kundsupport programvara som fungerar över flera supportkanaler samt en helpdesk, en kunskapsbaserad, självbetjäningsportal för konsumenter, och en gemenskap plattform för att engagera kunden samhället. Kunderna är oftast SMB söker molnbaserad kundsupport programvara.

Enligt Freshdesk blogg, skriven av en av grundarna Girish Mathrubootham, som tidigare var vice VD för produkthantering på Zoho, gjorde grundarna inte uppfyller det vanliga sättet. De var inte rumskamrater i college. De inte stöta i varandra på ett kafé. I själva verket, innan tanken på Freshdesk kom även att vara, Girish, som är VD och Shan Krishnasamy, grundare och CTO, var kolleger för 10 år att bygga flera miljoner dollar produkter för Zoho.

Men det är inte där historien om Freshdesk verkligen börjar.

Freshdesk verkligen började med en kommentar – en Hackernews kommentar, för att vara exakt. Artikeln handlade om hur Zendesk, en framträdande aktör inom kundsupport utrymme, var att höja sina priser med 300 procent. En användare kommenterade en enorm möjlighet på marknaden som var upp i luften till alla spelare kan få det rätt till ett rimligt pris.

Kommentaren var en tankeställare för Girish som sade att han var i rätt position för att vara den spelaren. Han hade erfarenhet, kunskap, och något berättade för honom det kändes rätt. Detta var det han var tvungen. Men han hade fortfarande tvivel och inrätta ett företag som en hel del risk.

Den veckan, Girish och Shan bestämde de fick in SaaS (Software-as-a-service) kundsupport programvara utrymme. Freshdesk introducerades för världen i juni 2011. Senare samma år vann den Microsoft BizSpark Startup Challenge som var start säd pengar.

Över två år senare, har Freshdesk nu 7000 kunder, inklusive lik av Pearson, Goodreads, och Toshiba, och har tagit upp två rundor av finansiering hittills – från Accel Partners och Tiger Global – höja totalt US $ 6.000.000.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Zendesk, Desk.com och GrooveHQ är några av sina konkurrenter. Enligt Freshdesk grundare, medan det kostar tusentals dollar för ett företag att använda programvara från några av konkurrenterna, de verktyg de indiska företaget erbjuder är prisvärda och erbjuder fullt utvecklad anpassningsalternativ som många konkurrerande produkter saknar.

Från vittnesmål på sin hemsida, start får kredit säkert på användbarhet. Det påstår sig veta vad deras användare behöver och erbjuda dem obegränsade omprofilering funktioner över företagets supportportalen. Desk.com, till exempel, tar folk extra avgifter för något så enkelt som att lägga till egna fält, enligt Freshdesk.

Den indiska start målgrupp omfattar små och stora företag som söker en programvara för att hantera sina supportbehov. Det finns fyra servicepaket för företagskunder som bara betalar för funktioner som de behöver. Det finns också en fri plan för företag med tre eller färre stödmedel.

Det vänder sig också till vertikala marknader och har kunder från olika segment inklusive tech startups, e-handel, förlag, utbildning och hälsovård. I synnerhet är det att se en hel del dragkraft från industrier där kunderna tenderar att vara mer högljudd. E-handel, till exempel, är en av de snabbast växande kundsektorer.

Tills för bara några år sedan, servicestöd var ganska reaktiv. Kunderna skulle normalt komma med frågor via e-post eller telefon direkt till företaget. Stöd infrastruktur var alltid en-till-en. Idag förväntar sig kunderna moire från de företag som de gör affärer med. De vill prata med andra kunder, dela idéer och föreslå feedback till organisationerna. Ofta hamnar de tar sina frustrationer utåt till sociala medier.

Freshdesk verktyg hjälper att samla kundförfrågningar som kommer via e-post och telefon, och göra det möjligt för tjänstesupportteam att hantera dessa. De är också tippad att göra det möjligt för företag att vara proaktiva aand ge sina kunder en plattform för att engagera. Vissa funktioner start säger erbjuder inkludera

1. Arcade. Slår kund stödfunktion i ett spel, vilket gör att agenter för att konkurrera om troféer, märken och erkännande för att lösa kundsupport biljetter.

2. Automation. Avsändare, Handledare och Scenario Automations är några av de moduler Freshdesk erbjudanden som är bjudet att spara agenter tid och frustration genom att låta dem omedelbart kategorisera, prioritera, och leverans biljetter till rätta medlen.

3. teman. Alla företag kan döpa sitt stöd portal med sin egen logotyp och ändra utseendet och känslan av supportportalen med fullständig CSS anpassning. Det finns också en kostym av off-the-shelf teman att välja mellan.

4. Roller. Administratörer kan välja olika roller för deras agenter, ge dem specifika privilegier över supportportalen. Till exempel, kan gemenskaps Managers tillåtas att bara lägga artiklar kunskapsbasen, och inte svara på biljetter.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera