Foxconn inför nettoförlust under 2012 från svag efterfrågan

Foxconn International räknar med att lägga en nettoförlust för räkenskapsår 2012 på grund av lägre efterfrågan från några av sina viktigaste kunder.

I ett uttalande onsdag (PDF), sade kontraktet Maker det väntar fler förluster för den andra halvan av räkenskapsåret 2012, efter ett nettounderskott på, US $ 226.000.000 under de sex månader som avslutades den 30 juni 2012. Detta står i kontrast med ett nät vinst på US $ 72.800.000 för året som slutade 31 december 2011.

Medan Foxconn inte ange nettoförlust för året, sade den förlusten i den andra halvan av 2012 var mindre än den första halvan av 2012.

Den totala förlusten var på grund av olika orsaker, exempelvis lägre efterfrågan från några av koncernens kunder, vilket ledde till lägre försäljning av koncernens produkter samt osäkra tillgångar. Nedgången i sina bruttovinstmarginaler var resultatet av “ogynnsamma förändringar prissättning och ökade kostnader.”

Foxconn ägs av Taiwan-baserade, Hon Hai Precision Industry, som är världens största kontraktstillverkare av elektronik. Foxconn tillverkar telefoner för, Apple, Amazon, Nokia, Motorola, och HTC.

Förra året var en upptagen man för den taiwanesiska kontrakts tillverkare som den fortsatte att drabbas av arbetsrelaterade skandaler. I januari 2012, Foxconn nått en överenskommelse med anställda som hotade massa självmord över bemanningsuppdrag och överföringspolitik.

I mars, den amerikanska Fair Labor Association (FLA) sade fann “viktiga frågor” vid tre av Foxconns kinesiska fabriker där det, utförda inspektioner med början i februari, inklusive överdriven övertid, problem med övertidsersättning, och flera Hälsa och säkerhetsrisker .

Efter undersökningarna Foxconns storkund Apple sa att det skulle, dela kostnaden med kontraktet tillverkaren, för att förbättra arbetsförhållandena i fabrikerna.

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott