Facebook förvärvar Beluga, en BBM alternativ

Jag hörde talas om Beluga förra veckan. Jag äger en BlackBerry medan min vän har en Android-enhet. Han försöker regelbundet ut BlackBerry Messenger alternativ och visar dem till mig. Beluga, som är tillgänglig för Android och iOS, hade honom det mest spännande, särskilt eftersom den söker automatiskt genom dina Facebook-vänner och lägger automatiskt till andra Beluga användare. Snabbspola till idag, och Facebook har förvärvat den lilla start.

Jag kommer alltid veta Beluga som BBM alternativ som skickligt belånade Facebook. Till resten av världen men här är hur företaget beskriver appen. “Gruppmeddelanden på ett enkelt sätt Beluga hjälper grupper av vänner att hålla kontakten på språng Använd den för att planera en utekväll eller bara dela uppdateringar och bilder Det är omedelbar.. ,. bäst av allt, det är intim och enkelt helt gratis. ” Med andra ord tillåter Beluga användare att skicka snabbgruppmeddelanden, bilder och platsinformation över flera plattformar.

Det är inte klart om Beluga kommer att existera som en egen enhet nu att Facebook har förvärvat det, men vi hoppas verkligen inte. Helst bör alla Beluga funktionalitet integreras i de olika Facebook appar på alla de olika plattformarna. Facebook kan dock ha lite svårt att övertyga Apple, med tanke på dess strikta app politik och Research In Motion, med tanke på dess protectiveness av BBM. Egentligen utvecklar RIM Facebook app för BlackBerry, så Facebook inte har så mycket kontroll över denna marknad ändå.

BBM spänning åt sidan, bör förvärvet passar mycket snyggt med vad Facebook meddelade fyra månader sedan: en ny Facebook Meddelanden tjänst som gör det möjligt för användare att ha en @ facebook.com e-postadresser. Systemet är mer än bara e-post: den kombinerar e-post, sms, snabbmeddelanden och regelbundna meddelanden. Jag förväntar mig att Beluga teknik kommer att spela en stor roll i den mobila versionen av den här funktionen. Facebook kommer sannolikt att dela mer information i de närmaste veckorna.

Vi är glada att meddela att Facebook har förvärvat Beluga “, en Beluga talesman sade i ett uttalande.” Sedan lanseringen Beluga, har vi uppskattat all den entusiasm och positiv feedback från våra användare. Vi är glada att fortsätta att bygga upp vår vision för mobil gruppmeddelanden som en del av Facebook laget. Beluga och Facebook har åtagit sig att skapa nya och bättre sätt att kommunicera och dela gruppupplevelser. För nu kommer Beluga fortsätter att fungera som den gör idag. Din Beluga konto och data kommer inte att försvinna. Vi kommer att ge mer information om framtida planer för Beluga under de kommande veckorna. Håll ögonen öppna!

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis