Dörrar vidöppna: Ian Raper beslut att gå emot tradition

En “ingen dörr politik” är en ledarstil som inte ofta utövas. Men för Ian Raper, regional vice vd för Riverbed Technology Australien, fungerar det.

Ian Raper, Riverbed Technology Australien Regional Vice President, (medföljer); Raper inte äger ett skrivbord någonstans i branschen, men i stället heta skrivbord med resten av hans team. Han är också involverad i anställningsprocessen av nästan varje ny anställd.

Vad vi försöker göra om hur vi strukturera och vårt sätt att arbeta tillsammans levererar resultaten, men inte i traditionell mening att köra folk att få intäkter, det handlar om att köra gott uppförande “, förklarade Raper.

Detta vittnar om hans beslut att eliminera en strikt hierarki struktur inom Riverbed, och sin tro på mantrat att “vi hyra vuxna eftersom de inte behöver tillsyn av en vuxen”.

Vår policy har varit “ingen hierarki, ingen struktur” är viktigare än andra i samband med ingen, det är bara vi har olika jobb “, sade han.

Raper också mycket det gäller att behandla anställda med respekt som central för moralen hos ett företag.

På vissa platser som jag har arbetat på, har jag lärt mig så mycket inte hur man behandlar människor som jag har haft erfarenhet om hur man, eftersom jag inte nödvändigtvis prenumerera på teorin om att hantera människor så att du ser bra ut.

Tyvärr en hel del människor känner så och jag vet inte varför, kanske det är på grund av det sätt som de har lärt eller hanteras, men de hamnar hantera upp. De vill ses som den stora personen och den person som har gjort rätt samtalet.

Jag tror att om du ägnar ditt liv och dina resurser på något du inte och försöka presentera något att få dig att se bra ut, du kommer att ha några problem.

Den första är folk kan se igenom det, det andra är att de vet hur man kör dig och de kommer att hålla driver dig att göra det, och den tredje är människor är inte dumma heller, och de vet vad som chef gör, och skulle troligen hamna lämnar.

En annan viktig egenskap som Raper värden är förtroende, något som han ger anställda så snart de anställs.

Det är inte en fråga om att tjäna förtroende, du redan har fått det och det är därför du är här. Om du bryter detta förtroende, är det inte kommer att bli fantastiskt, eftersom det kommer att påverka alla och det kommer att ta mycket längre tid att återupprätta det “, sade han.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Men för någon som utövar en sådan okonventionell ledarstil har Raper 30 år att arbeta i Australien IT-branschen varit ganska traditionella, håller roller med Memorex Telex, Cisco och EMC.

Han erkände att ha dödat hans tidigare jobb kom ner till en lite tur och hjälp från ett nätverk av människor, berömma Paul Wilson som en person som han kallar nu en livslång vän.

“Han och jag samarbetat tidigare Cisco dagar, och sedan mycket noga på Cisco. Jag gick sedan att gå EMC, och efter att jag gjorde några olika roller, rekommenderade han mig till dåvarande chefen för Asien för ett jobb med Riverbed som jag visste ingenting om “, sade han.

I själva verket har uppkomsten bakom Raper platta ledarstil berott på influenser från de fem år han tillbringade arbetar med Cisco, där, sade han, “Det fanns ingen begreppet mikro fanns inget begrepp om begränsning av vad man skulle kunna uppnå, och vi i stort sett blev galen.

“Företaget vid den tiden var otroligt. De flesta människor vet Cisco som ett mycket stort företag, så jag var där när det var en mycket barn företag, och det kunde påverkas av människor snarare än strukturen, och jag älskade att frihet “, sade han.

Även Raper tid på Memorex Telex kastar lite perspektiv på hur en arbetsplats struktur bör fungera. Han sade att företaget var mycket strukturerad, men det var snabbt förlorat eftersom det växte så snabbt att ledningen började så småningom bli en del lag, snarare än att berätta anställda hur saker borde ha gjorts – ett drag som han aldrig hade sett tidigare.

Raper tillade att det nätverk av vänner har han träffat under hela sin karriär har också varit till stor hjälp.

“Det finns en grupp människor som har funnits tillräckligt länge för att lära känna varandra. Jag tror att den nuvarande terminologin är ett nätverk. Det finns en hel del av dessa killar som skulle rekommendera mig utan min vetskap eller med, eller om någon ringde och sa,” vet du den och så “och jag skulle säga,” Ja, det gör jag, och han är en bra kille “. jag är väldigt, väldigt lycklig.”

Till exempel, säkrade han sitt jobb med Cisco på grund av ett projekt som han arbetade med under sin tid med Memorex Telex. Raper erinras om att vid den tiden var Memorex Telex vill förvärva IBMs nätverk och lagring verksamhet som ett steg för att bli en systemintegratör, och en del av portföljen förvärvet ingick att arbeta med Ciscos systemprodukter.

EMC var ett annat företag som Raper fann sig arbeta som en följd av en rekommendation baserad på en uppgift han utförde under sin tid på Cisco. Han hamnade vistas där för åtta och ett halvt år, och så småningom blev chef för bolagets resurshantering programvara division.

“Min sista jobb på Cisco var att sätta upp och driva Cisco och Telstra relation, som har blivit ganska stor. Så EMC gick in i branschen för att sälja lagring som en tjänst, och Telstra var den första i världen att anta det. detta var anledningen till EMC kontaktade mig – eftersom Telstra hade rekommenderat mig “, sade han.

Trots Raper erfarenhet, har han lyckats behålla sin ödmjuka natur, gjort tydligt i hans medgivande att tjusiga titlar är obetydliga för honom.

“Jag måste vara ärlig, jag håller inte hänsyn till titlar, men det är mycket användbart. Folk vill ta itu med beslutsfattare och någon som stöder dem. Om det finns en kund som undrar, då är det bra för dem att det finns någon som bryr sig om dem i en position som kan göra en skillnad för dem. det är positivt sammanhang “, sade han.

Men Raper avslöjade att han inte alltid har varit så nivå rubriken som han är idag, särskilt tillbaka i sina dagar i skolan, där han var tvärtom.

Jag var en särskilt dålig student, jag hade fallenhet men ingen ansökan. Jag var mycket konkurrenskraftigt sinnade och spelade sport på bekostnad av nästan allt annat. Jag lyckades skrapa mig igenom det.

Sedan började jag att göra en gästfrihet grad eftersom jag försökte få det sociala livet och arbeta tillsammans, men när jag fick halvvägs genom den första kursen, upptäckte jag att jag skulle bli en revisor med en enhet, och en ekonomi större med en enhet. Men jag tänkte att jag skulle bli sällskaplig, så att inte fungerade så bra.

“Sedan gick jag och gjorde en marknadsföring grad, och på samma sätt upptäckte jag återigen skulle bli en revisor med en enhet och några andra bitar och bobs, men jag såg ändå själv fortfarande viftande händer och allt, så att inte fungerade ut heller. ”

Hitachi Data Systems Andrew McGee får endast vara halvvägs genom sitt första år som teknikchef, men han har fört en stor erfarenhet med honom till rollen.

Vad sköt Raper i rätt riktning var hans klar uppfattning om att vilja arbeta med människor.

“Jag var fascinerad med konkurrens, och, till en viss grad, om teknik och hur fungerar det, varför fungerar det på det sättet. Jag var ungen som används för att dra saker isär, men aldrig kunde sätta ihop den igen ordentligt. Så jag försökte att smälta dessa intressen, och då upptäckte jag att försäljningen var verkligen hårt arbete, men det var också mycket givande på samma gång “, sade han.

Men varje utmaning och prestation verkar vara alltmer obetydlig för Raper sedan ha barn, två flickor som nu i åldern 22 och 21.

“Deras framgångar är mycket viktigare än min. Allt du kan ha uppnått, det spelar ingen roll så mycket. Det sätter saker i perspektiv”, sade han.

Även titta på viktiga landvinningar, som att spela en roll i Thoma Bravo s $ 3,6 miljarder nyförvärvet av Riverbed Technology, inte bekymrar Raper, som medgav att det är mer av en lättnad.

Det är en plågsam process, det är en massa detaljer, det är inte vad ni föreställa er där du sitta och titta på folk klappa varandra på ryggen. Det finns en hel del detaljer, massor av vändningar, massor av ramen för vad det innebär för dem och om de skall stödja det, och det är en lång och kan bli djupa utsikter.

“Vid slutet av denna cykel, är det lustiga att du ofta uttrycker en känsla av lättnad, du gå hem och förkyld av lättnad snarare än popping av champagne fest eftersom du har arbetat så hårt, du har investerat så mycket att komma till den slutpunkt. ”

För nu, Raper sade att han är nöjd med att bädda in sig i vad som händer på Riverbed.

“Företaget har gett mig möjlighet att bygga och mode, så ingen vision bortom denna plats. För mig, jag kämpar för att tänka bortom vad jag fokuserad på”, sade han.

Åtminstone fram till nästa jobb landar i hans knä.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst