Deutsche Telekom finner lösenord till salu på mörk webben, men förnekar hacka

Tyska telejätten Deutsche Telekom har varnat sina kunder att det hittade kontolösenord till salu på den mörka webben.

()

I en tysk inlägg på sin webbplats, sade företaget att ett prov av 90 poster det mottagna visade att “åtminstone en del” av detalj är “riktig och aktuell.

Provet är en del av en större cache, som tros vara mellan 64.000 poster och 120.000 poster.

Detta år i hacka

MySpace hacka sätter ytterligare 427 miljoner lösenord till försäljning, En hackare hävdar att sälja miljontals Twitter-konton, nu kan du se om din Linkedin-konto fångades upp i 2012 hack, ett av de största hacka hände förra året, men ingen märkte; tumblr beskriver e-säkerhetsöverträdelse, 171 miljoner VK.com konton stulna av hackare, Hacker lägger 51 miljoner fildelningskonton till salu på mörk bana; Wendy medger kreditkort hacka är mycket värre än första tanke, Flashback Forum hacka exponerar 2 miljoner användare, Oracle undersöker dataintrång på Micros point-of-sale division, EPIC: s forum hackat igen, med tusentals inloggningar stulna, miljontals av Steam spel nycklar som stulits efter hacker bryter mot spelsajt, hackare stal 43 miljoner Last.fm kontouppgifter i 2012 strid

Men företaget förnekade att det hade blivit hackad, och föreslog uppgifterna kan ha erhållits genom nätfiske.

Bonn, Tyskland-huvudkontor telekomjätten äger T-Mobile varumärken, däribland T-Mobile USA, som största majoritetsägare.

Dess hemsida säger företaget har över 156 miljoner kunder världen över.

Thomas Kremer, Chief Privacy Officer vid Deutsche Telekom, antydde möjligheten av ett lösenord åter attack, som är lösenord som stals från en separat brott men har meriter som matchar andra tjänster. Uttalandet sade flera andra företag påverkas.

Nyheten kommer några dagar efter bolagets arm i Tjeckien upptäckte en tomt av en anställd att stjäla kunddata, i syfte att sälja det vidare för vinst.

Det är inte tänkt att de två händelserna är relaterade.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund