Dell blandar förvaltning däck, Fokuserar på globala enheter

Dell slutade 2008 med en ledning omdaningen.

Företaget sade på onsdagen att den har omgrupperade verksamheten att fokusera på fyra globala grupper: Stora företag, offentliga, små och medelstora företag och konsumenter, som redan är inställd som en global enhet.

Här är en titt på omdaningen (uttalande, Techmeme)

Tillsammans med dessa avgångar, Dell rejiggered sina globala enheter. Här är en titt på de chefer som har konsoliderade makt.

Mike Cannon, VD för Dells globala verksamhet går i pension den januari 31. Cannon var Dells supply chain guru. Vd Michael Dell anlitade Cannon från Solectron när han återvände som vd. I många avseenden har Cannon gett Dell vad det behövs – inblick i kontrakt som tillverkar utrustning leverantörer, som används mer av Dell. Cannon kommer att ersättas av Jeff Clarke, som leder bolagets verksamhet klient produktgruppen. Clarke kommer att bli en vice ordförande, global verksamhet,. Mark Jarvis, Dells marknadsföring chef, kommer att lämna i slutet av Dells räkenskapsår och bli en konsult. Jarvis kom från Oracle och hans flytta ut kan tyda på att Dell är bekväm med sin meddelande idag – tidigare PC-tillverkaren marknadsföring var lerig i bästa fall. Jarvis jobb var att återställa lust för Dells produkter och övergripande det finns en viss längtan, men det är långt ifrån eniga. Erin Nelson, vice vd för marknadsföring, kommer att bli Chief Marketing Officer.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Steve Schuckenbrock, för närvarande VD för globala tjänster och Chief Information Officer, kommer att leda Dells stora företagsenheten. Det var inte omedelbart klart hur Schuckenbrock kommer jonglera dessa roller,. Paul Bell, vd för Dell Americas, kommer att leda enheten fokuserar på den offentliga sektorn,. Steve Felice, vd för Dell Asia Pacific och Japan företag blir ledare för en SMB grupp.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september