Dell är inte seriöst om Vista antingen

När man betänker att Microsoft har hällt en halv miljard dollar i marknadsföringen av Windows Vista, skulle du förvänta sig att OEM skulle kunna sätta ihop en trovärdig kampanj för det nya operativsystemet. Long Zheng upptäcker en länk till en video på Dells webbplats som knappast kan kallas professionella (YouTube länk här). Jag måste varna dig men det är ganska dystra.

Här är en lista över saker som bugged Zheng

Jag måste hålla med alla punkter. Videon är tråkigt och oinspirerande. Inte bara lämna mig inte vill Vista, jag skulle inte ha en Dell heller. I själva verket, glömma hela datorn, jag ut att sticka huvudet i en gasugn.

Jag skulle vilja lägga till några av mina egna kritik

“Kan du se det?” – Vem på Dell kom med den här skiten? Microsoft gjorde uppenbarligen inte. Och vad är det med ansiktet uttryck som ser ut som han vill mörda någon när han säger det, “Många av er kommer inte att kunna köra Vista på ditt nuvarande system specs” – Vad ett bra sätt att få folk glada genom att berätta? hur inkompetent deras datorsystem, Tina Riquelmy, den “Vista Expert” – Du skulle anta en “Vista Expert” kan vara någon från Microsoft eller en Microsoft evangelist som verkligen vet tarmar av Vista, men det visar sig Tina är faktiskt en. Senior Product manager på Dell. Vad är det med hennes röst? Det blir tystare och tystare. Åtminstone hitta någon som är lite mer energisk,. “Fenomenalt annorlunda än alla operativsystem du någonsin använt”. Så låt oss byta namn på ett album i realtid. (01:30) – Dell beslutat att visa upp fenomenalt annan digital musikupplevelse som är i Vista genom att visa en 15-sekunders klipp av “how-to” byta namn på musikalbum, A Security Scan som fryser på den första filen (2. : 35) – en bit av en trivial sak, men åtminstone spela in en demo när programvara fungerar som det ska. Windows Defender fastnat på skannar den första filen finns inte en bra demo.

Jag håller också med Zheng att dessa kampanjer som de stora OEM har kommit fram till (vi koncentrera oss på Dell här men kampanjer som några av de andra OEM har kommit upp är ganska svag) är inte en lapp på Skaffa en Mac annonser.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Skott över axlarna på en bärbar dator användaren inte fungerar, Den genomskinliga fönster exempel bara inte får punkt över, Alltför många Random Media center skott som bara inte vettigt

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor