Debian GNU / Linux stöds nu på Microsofts Azure

Microsoft har lagt Debian GNU / Linux till sin lista över Linux-distributioner på Azure.

Den 2 december, planerar Microsoft att tillkännage tillgängligheten av Debian som ett godkänt fördelning i Azure Marketplace. (Den blogginlägg meddelar Debian dessutom faktiskt gick live den 1 december) Microsoft tillkännagivandet i samarbete med credativ, ett open-source tjänster och support rådgivning.

Från Microsofts tillkännagivande på Azure blogg

Microsoft användare kan tillhandahålla Debian-baserade virtuella maskiner i Azure använda Debian 7 (kodnamn “väsande”) och Debian 8 (kodnamn “jessie), båda byggda av credativ.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Innan dagens tillkännagivande, Microsoft stödde redan ett antal Debian utsläpp som körs på Hyper-V 2012 R2.

Container-typ virtualisering, inklusive programvara från Docker, ser lovande ut men det återstår att skapa sig en roll, enligt Red Hat plattform affärschefen Jim Totton.

Som en “godkänt” distribution, är Debian bilder tillgängliga i Azure Marketplace stöds av Azure Linux och öppen källkod utvecklare supportteam. Microsoft och credativ kommer att fortsätta att erbjuda “den mest uppdaterade versionen SOF Debian som Marknads bilder, samt att hålla ett öppet, samhällsorienterad process för att bygga bilderna” Microsoft tjänstemän sade i dagens blogginlägg.

Från och med dagens tillkännagivande, erbjuder Microsoft nu stöd för åtta Linux-distributioner som körs på Azure. Dessa fördelningar inkluderar: Canonical Ubuntu, CentOS, CoreOS, Debian GNU / Linux, Oracle Linux, SUSE Linux Enterprise, openSUSE och i samband med Red Hat, Red Hat Enterprise Linux.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin