Brasilianska regeringen att betala $ 1,9 till app och spelutvecklare

Den brasilianska regeringen har inlett ett offentligt anbudsförfarande för att lansera en tävling som kommer att ge en totalt R $ 4,5 m ($ 1,9) till utvalda appar och spel som fokuserar på offentliga tjänster.

transaktioner globala mobila betalnings att överträffa $ 235B, mobil handel växande dominans i APAC, mobil handel returnerar svårt för detaljhandeln

Lanserades av kommunikationsministeriet, är konkurrensen INOVApps syftar till att främja utvecklingen av applikationer och serious games för mobila enheter och smarta TV-apparater.

Innehållet i projekten måste inriktas på nio nyckelområden som anges av anbud som omfattar hälsa, utbildning, konsumenträttigheter, turism och stora evenemang, offentliga rörlighet och öppen politik.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Enligt anbudet, kommer 25 projekt av applikationer väljas med belöningar på upp till R $ 80.000 ($ 35.150), samt 25 spelprojekt som kommer att få upp till R $ 100.000 ($ 43.937) vardera. Deltagandet är begränsat till brasilianska medborgare och företag.

Projekt av spel och program för mobila enheter och smartTVs delta i tävlingen måste vara förenliga med åtminstone en av följande plattformar: Android, Blackberry, IOS, HTML5, Windows Phone och Ginga, middleware för den brasilianska digital-TV-system.

Den INOVApps initiativet är resultatet av ett samarbete mellan kommunikationsdepartementet och Centrum för vetenskaplig och teknisk utveckling (CDT) vid University of Brasilia. Det är en del av den nationella politiska Digital kreativt innehåll, skapad av ministeriet för att främja små och medelstora företag i landet genom att överbrygga audiovisuella och teknisk innovation.

“För närvarande har Brasilien en minimal representation på den internationella marknaden för digital kreativt innehåll Utvecklingen av spel och program har inte motsvarat efterfrågan på den brasilianska marknaden -.. Som rankas på fjärde plats i världen inom detta konsumentsegment Vårt främsta mål är att sätta landet på den globala kartan av produktionen inom denna sektor “, säger kommunikationsminister Paulo Bernardo.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell