BlackBerry Q1: Återhämtning, vändning kommer inte så bra

BlackBerry återhämtning ser inte så bra som många hade hoppats, bara sex månader efter lanseringen nästa generations linje av BlackBerry 10 smartphones.

Det ser upp för BlackBerry

Hur kan man hantera fragmentering BlackBerry sätt, BlackBerry Z10 nedkoppling, BlackBerry 10: En bättre Android än Android, BlackBerry resultat: 10 viktiga punkter

Företaget rapporterade på fredagen en första kvartalet förlust på 16 cent per aktie på intäkter på $ 3,1 miljarder kronor. Jämfört med samma kvartal föregående år, är intäkterna upp från $ 2,8 miljarder dollar – en ökning med 9 procent – men drabbades en rörelseförlust på $ 84.000.000.

Wall Street väntade BlackBerry att rapportera 6 cent per aktie på intäkter på $ 3,36 miljarder dollar.

Säkerhet, BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln, säkerhet, Quadrooter “brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner, rörlighet, BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter, säkerhet, BlackBerry” förbättrad “krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende

Firman sade den levererades 6,8 miljoner BlackBerry smartphones under kvartalet som avslutades den 1 juni upp i tur och ordning 13 procent från föregående kvartal, men inte bryta ut BlackBerry 10 siffror. Företaget levereras också 100.000 BlackBerry Playbook tabletter.

BlackBerry avslutade kvartalet med $ 3,1 miljarder kontant och investeringar, en ökning med 7 procent jämfört med föregående kvartal.

BlackBerry vd Thorsten Heins sade företaget “fortsatte att fokusera [sina] insatser på den globala lanseringen av BlackBerry 10-plattformen.” Heins utvidgades förberedda anmärkningar

Vi är fortfarande i ett tidigt skede av denna lansering, men redan är BlackBerry 10-plattformen och BlackBerry Enterprise Service 10 bevisar sig till kunder för att vara mycket säkra, flexibla och dynamiska mobila datorlösningar. Under de kommande tre kvartalen kommer vi att öka våra investeringar för att stödja utbyggnaden av nya produkter och tjänster, och för att visa att BlackBerry har etablerat sig som en ledande och levande aktör inom nästa generations mobila datalösningar för både konsument- och företagskunder.

Under årets nio första månader, har bolagets aktiekurs varit oregelbunden. På fredag, efter resultatrapporten, BlackBerry ($ BBRY) minskade med mer än 19 procent i Premarket handel.

Framöver sade smartphone tillverkaren det förväntar sig en krokig väg under de kommande kvartalen. BlackBerry sa att det förväntar sig en förlust för andra kvartalet, som smartphone marknaden fortfarande “mycket konkurrenskraftiga.”

BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln

“Quadrooter” brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner

BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter

BlackBerry “förbättrad” krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende