Apple iPhone 6 cirkus träffar Australien först

Har en rad över 1400 personer utanför Apples flaggskepps Sydney butik på fredag ​​morgon i väntan på lanseringen av iPhone 6 och iPhone 6 Plus innebär att Apple är starkare än någonsin?

Linjen som snaked sig ner George Street, York Street och Market Street såg människor köar med sina campingstolar, filtar, mössor, flaskor av varma drycker, och allt annat som behövdes för att göra vistelsen längs trottoarerna i Sydney som bekväma som möjligt. Det var absolut en av de längsta linjerna, även slå könummer när Apple, lanserade sin iPhone 5s och iPhone 5c, förra året.

Med tanke på tidszoner, Australien är det första landet i världen att ta emot nästa generations iPhone som offentliggjordes i onsdags, flera timmar före USA.

Vissa människor, till exempel Christian Ibrahim och Salvatore Gerace, både marknadsföringssamordnare för en e-handel start företag som heter Alphatise och de två första att kräva platser i rad, är där för att, på ryggen av iPhone lanseringen, hype för publicitet. Ibrahim och Gerace ger bort de två första iPhone 6 inköp till två lyckliga Alphatise kunder – Edward Tran och Ellen Caruso.

Sedan finns det sanna fans, såsom Jin Sik Kim – med ett team av fem andra – som var trea i linje, och hade kö sedan söndag. Kim, som representerar en koreansk-baserade iPhone community, Asamo, flög från Sydkorea för att vara en av de första att köpa iPhone 6.

Men detta var inte första gången. “För två år sedan, var vi här också. Det är som en festival för iPhone-användare. Det är verkligen spännande för användare”, säger Kim.

Det fanns också en separat rad för dem som lyckats förbeställa telefonerna på Apple Store förra fredagen, och var redo att plocka upp sina inköp.

David Rahimi var i antalet en plats i bokningen linje. Han flög från Kalifornien för att plocka upp sin beställning, vilket var första gången för honom.

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

“Vid midnatt Kalifornien tid förra fredagen, gick vi på nätet, gjort våra reservationer, och såg till att vi fick de telefoner som vi ville, och nu i morse, vi är här. Det var för semester, men vi ville också vara en av den första i världen att få nya iPhone “, sade han.

Han sade att han är entusiastiska över de större skärmar och förbättringar som Apple har gjort till kameran och hastigheten på telefonen.

För dem som inte vill gå med Apple linje och ville ha en mer lyxig behandling av sittsäckar, frukost burritos och kaffe, samt underhållning från Australian popgruppen Justice Crew, gick de i linje över på Telstra.

Thanasi Kalavritinos väntade 14 timmar i rad vid George Street Telstra butik, sade att han var redo att köpa både iPhone 6 och iPhone 6 Plus, en för sig själv och en till sin flickvän.

“Jag fick till Apple Store och linjen var humongous, liksom 300 personer, och jag trodde att det måste finnas ett bättre sätt”, sade han.

På samma sätt, Jonathan Ung, som reste från Hongkong för lanseringen hittade linjen utanför Apple en “lite för långt”.

“Telstra erbjöd Telstra kunder att köpa telefonen direkt, så vi bestämde oss för att rada upp vid 20:30 [CET] i går kväll, och vi är fjärde i linje”, sade han.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik