AMD förgreningar ut till solid state-enheter med Radeon-märkta SSD-enheter?

Tydligen inte bara nöjd med sin Radeon sortiment av grafikkort har AMD redan förlängt varumärket i stationära och bärbara RAM och söker nu att hoppa in i mycket konkurrenskraftiga solid-state-drive marknaden, enligt SemiAccurate.com.

Sajten hävdar att Radeon SSD kommer att slå butikshyllorna snart, även om den inte har några specifika om timing, prissättning, eller tekniska specifikationer. Det är också oklart hur enheterna skulle manufactuered, men förmodligen en tredje part källa skulle användas eftersom AMD har ingen aktuell kapacitet att bygga enheterna.

Om detta är sant, skulle SSD ansluta Radeon ekosystem av grafikkort, systemminne och AMD-processorer för att göra det lättare för konsumenterna att montera komponenter som skulle spela fint tillsammans (i teorin). Många entusiaster tycker att blanda och matcha delar för deras system bygger dock så fördelarna med en helt AMD förteckning över komponenter får inte vara så tydlig som bolaget föreställer.

Ändå kommer lagringsmarknaden solid-state fortsätter att expandera, och badge engineering annat företags enheter är förmodligen en lågrisk steg för AMD. Då igen, det är knappast en strategi som kommer att rädda chipjätten från, dess nuvarande elände, men Intel kan lämna det en stor gåva om den beslutar att, sluta sälja Utbytbara processorer.

Skulle du köpa ett Radeon-märkta SSD? Skulle AMD namn har någon inverkan på ditt köpbeslut på en solid-state-enhet? Låt oss veta i Talkback nedan.

[Via Fudzilla]

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip