Acer Altos R520 Review

Serverleverantörer skulle få oss att tro att det finns en enorm mängd arbete som krävs för att utforma en ny server när för det mesta, det är bara en fråga om att ta branschstandard komponenter och bultning dem tillsammans. Företag med en liten marknadsandel, som Acer, kan därför fortfarande blanda det med artister som Dell, HP och IBM, och utveckla produkter som Altos R520 som är minst lika kompetent och kraftfull som något marknadsledare har att erbjuda.

Altos R520 är en 1U rackmonterad server med en tydlig roll hosting infrastrukturtjänster såsom Active Directory, DNS, DHCP, säkerhet brandväggar och så vidare. Det är också mycket skalbar: den kan konfigureras med tillräckligt processorkraft för att hantera webbapplikationer, och har plats för tillräckligt internt lagringsutrymme för att klara grundläggande fil- och utskriftsdelning arbetsuppgifter. Vid en push kan du även använda den som en databas eller e-postserver, men du kan behöva lägga till extern lagring eller ansluta till ett SAN (Storage Area Network) där stora mängder data är involverade.

Inrymt i en fast metallchassi med en clip-on frontpanelen, Acer har valt en standard Intel OEM fallet med en slide-off lock ger gott om svängrum när de interna behöver uppmärksamhet. Dubbla redundanta nätaggregat monterades på granskningssystemet och vi räknade också ett tiotal kylfläktar i huvud kaviteten plus ytterligare två i varje nätaggregat. Det är mer än tillräckligt för att säkerställa tillräckligt luftflöde i en fullsatt rack, men när de är alla kör de gör R520 låter lite som ett jetplan.

Den interna layouten är extremt snyggt. Intel S5000PAL moderkort upptar ungefär en tredjedel av utrymmet med mycket få kablar krävs, de som behövs alla tydligt märkta. Diagram och stycklistor är också klistras på insidan av locket.

Två uttag finns för 64-bitars Intel Xeon-processorer. Den testmaskinen kom med ett par dual-core 1.6GHz Xeon 5110 marker, men varje processor från Xeon 5000-familjen kan anges inklusive både dubbla och quad core implementeringar, med 4MB L2-cache och klockfrekvenser på upp till 3 GHz.

Det gör servern mycket skalbar. Med dual-core processorer, till exempel, du faktiskt köpa en 4-vägs server, medan med fyrkärniga monterade du in 8-vägs territorium. Dessutom Xeon 5000 processorer alla inkluderar stöd för Intels virtualiseringsteknik (VT), vilket gör R520 ett bra val när det gäller att köra de senaste VMWare, XenSource och Microsoft virtualiseringsverktyg som kan dra nytta av denna funktion.

För att gå med processorerna moderkortet har massor av utrymme att lägga till minne, med åtta parade DIMM slots på quad-channel minnesbuss som syftar till att ta fullt buffrade DDR2 667 moduler. Översynen servern kom med en blygsam 2GB installerat, men med rätt kapacitet DIMM kan du passa så mycket som 32 GB helt och hållet.

Felkontroll och korrigering (ECC), kommer också som standard med extra minne spegling och skonar att hantera eventuella fel. Men måste du åtminstone fördubbla RAM för att dra nytta av dessa alternativ, vilket gör servern onödigt dyrt om hög tillgänglighet är inte en prioritet.

Ett år sedan eller så skulle vi inte ha förväntat mycket internminne på denna typ av 1U-servern. Men med tillkomsten av mindre 2.5in. diskar Det är inte längre fallet. I själva verket, Intel chassi som används här har slitsar för att ta upp till åtta sådana skivor sammanlagt, plus en extra optisk enhet om det behövs. Acer konfiguration, två av dessa spår är för fasta diskar medan resterande sex är utformade för att vara hot-swap, med skivorna monterade i speciella utdragbärare.

Observera dock att de basmodeller levereras av Acer inte omfattar alla diskar som standard – det är typiskt ner till återförsäljaren. Vårt kom med ett par 5400 rpm 80GB SATA Hitachi diskar kablade till en separat dotter som kan bytas för en Serial Attached SCSI (SAS) kort och enheter om så önskas. Hursomhelst, är den maximala interna kapaciteten knappt 1.2TB med massor av val när det gäller att 2.5in. disk kapacitet och hastighet. RAID anläggningar också inbyggd, men det mesta implementerad i mjukvara – i vilket fall, om datatillgänglighet är ett problem, kan det vara värt att överväga en plug-in värdbussadapter istället.

En ATI styrenhet sköter displayen medan ett par av Intel PRO / 1000 Ethernet-gränssnitt hanterar nätverksanslutning. Du får också två expansionsplatser, både som kan ta PCI Express-kort, varav tar högprofilerade kort och kan också rymma PCI-X-adaptrar. Som ett resultat, kan du enkelt lägga till en värdbussadapter för intern eller extern lagring eller ytterligare nätverkskort för anslutning till en iSCSI Storage Area Network.

Fjärrkonsol omdirigering är ännu ett inbyggt alternativ, och Acer buntar också sina egna verktyg serverhantering med R520. Men till skillnad från servrar från en direktförsäljare som Dell, inte priset ingår inte ett operativsystem eller någon hjälp när det gäller installation. En optisk enhet är extra också, men båda kan tillhandahållas av återförsäljaren. Med tanke på att den är baserad på industristandard Intel komponenter, alla vanliga certifieringar för Windows, Linux och NetWare gäller för R520. Acer själv erbjuder en treårig garanti på platsen för hårdvara med ytterligare installation, service och supporttjänster tillgängliga från återförsäljaren eller systemintegratören inblandade.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator