Första intryck av Apple iPhone 6s Plus: 3D Touch och Touch ID impress

Min nya 64GB utrymme grå Apple iPhone 6s Plus kom på fredag ​​morgon och efter att ha använt den hela helgen, jag är redo att offra några första intryck. Precis som alla andra nya iPhone, med undantag för iPhone 5c, är denna nyaste modell det bästa iPhone någonsin.

Allmänna hårdvaru tankar

Jag tog mitt eget råd och förbeställt en 64GB utrymme grå iPhone 6s Plus från Apple strax efter midnatt ett par veckor sedan. Jag reserverade också 64GB steg guld och 128GB utrymme grå modeller för upphämtning från min lokala Apple Store, men eftersom UPS överraskade mig med en 10:00 leverans (de brukar leverera mina iPhone vid ca 08:00) och jag hade redan tillbringat $ 928 Jag fastnat med 64GB modell.

IPhone 6s Plus är nästan samma storlek som den 6 Plus, med bara ett hår mer tjocklek. Samtliga fall från förra året som jag har testat fortfarande arbeta med 6s Plus. Moshi skickade mig också fem nya fall att prova och de är underbara och funktionella.

Jag ansåg att testa den nya färgen, ökade guld, men eftersom jag inte har sett det personligen jag inte var villig att ta risken. Om jag ser en denna vecka när jag reser till Google Nexus fall kan jag överväga att försöka att byta min nuvarande modell för en i rosa guld. Jag vill ha det om det är mer koppar och mindre rosa, men som en T-Mobile kund Jag är bra med rosa också.

En sak som jag önskar Apple skulle försöka nästa år släpper fler iPhones med svarta fronter som utrymmet grå modellen är den enda med denna konfiguration. Jag föredrar den svarta framsidan för att titta på video och aldrig riktigt haft vit front modell jag hade ett år.

4K video, live Foton, större program, och löjligt pris per GB gör det en ripoff.

IPhone 6s Plus känns faktiskt nästan för stor för mig efter att ha sålt av min 6 Plus och leva med mindre Samsung Galaxy Note 5 för den senaste månaden. Den anmärkning 5 är en fantastisk smartphone så det ska bli intressant se vilken av dessa två sluta spendera mer tid i min hand på lång sikt.

En av de stora nya innovationer i iPhone 6s Plus är stöd för 3D Touch. Jag postade ett galleri av många av de program som för närvarande stöder 3D Touch och sedan dess har upptäckt flera sätt att använda den på den nya iPhone. Jag antar att det kommer att ta en vecka eller så att vänja sig, men det kan i grunden förändra hur du interagerar med din iPhone.

Inte köpa 16GB Apple iPhone 6s, vill smartphone innovation? Apple 3D Touch och Samsung S Pen ger förbättrade erfarenheter, Apple iPhone 6s 3D Touch: Appar som fungerar och funktioner som (skärmdump galleri), Moshi Apple iPhone 6s Plus fall Roundup: Kvalitet, skydd och funktionalitet

Förutom fyra möjliga snabba åtgärder som när du trycker ner på appikoner kan du också kika och Pop inom appar som e-post. Denna funktion låter dig förhandsgranska meddelandets innehåll på en pop-up-skärmen utan att öppna upp meddelandet. Detta stöd är närvarande i andra tillämpningar så prova hela din iPhone.

Stefan Constantinescu informerade mig om att du kan använda 3D Tryck här för att göra det möjligt för task switcher på den nya iPhone 6s. Du tvingar kontakten på vänster sida av skärmen, inklusive inifrån appar, och sedan dra från vänster till höger. När du tvinga kontakten ska du se skärmen förskjutas något åt ​​höger, bekräftar du väl har utfört åtgärden.

Jag insåg inte att Apple också förbättrats Touch ID tills jag in mitt nya iPhone 6s Plus och tog den för en spinn. Touch-ID är faktiskt nu så snabbt och vätska att det fungerar så bra.

Eftersom det låser upp min iPhone så snabbt, jag nu inte kan trycka på startknappen för att kontrollera tiden, meddelanden, eller Snabbstart kameran. Tipsters på Twitter berättade för mig att antingen använda strömbrytaren (inte mycket bekvämt) eller tryck på hemknappen med sidan av mitt finger eller med ett oregistrerat finger. Det är ganska roligt att en avsevärd förbättring har resulterat i att hitta sätt att inte använda funktionen.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Jag har vant sig vid snabba dubbeltryck på min Samsung Galaxy Note 5 och tycker att det är en mördare genväg. Mitt minne misslyckades mig som jag trodde att detta var en funktion Samsung kopierat från Apple, men när jag dubbelt tryck på hemknappen min iPhone lanserar Apple Pay. Det enda sättet att snabbt starta kameran från en låst enhet är att dra upp på ikonen när bildskärmen är påslagen.

Livebilder är funktionen där Apple visar nu dig före och efter live action som uppstår vid tiden för den fångade ögonblicket. Jag förstår många telefoner fungerar så här, men sällan spara dessa data. Apple nu spara och avslöja dessa data genom en 3D Touch manövrera, när du har Live Bilder växlas på.

HTC var först med att fånga och spara dessa data med HTC Zoe, men när den gjorde att du faktiskt kan välja en av de 20-tal bilder som fångades så att du kan vara säker på att hitta ett foto när Uncle Steve ögon var öppna. Således var jag besviken över att se att levande bilder egentligen inte låter dig spara det perfekta ögonblicket som kan hända före eller efter fånga knappen trycktes.

Livebilder är roligt och människor jag har visat det att ha haft att se åtgärder på min iPhone-skärmen. Men hittills har de flesta av mina efter fånga ögonblicken är av iPhone pekar på ett bord eller på golvet som jag sänkte telefonen. Det kommer att ta mig tid att fullända den livebilder erfarenhet, men nu är det bara för skojs skull.

När fånga ämnen som barn eller husdjur, är det roligt att se vad som ledde fram till fotograferingsögonblicket. Jag tog flera bilder av mina hundar och fick se mer av sammanhang innan den slutliga bilden. Det skulle vara trevligt att få bilder av dessa stunder som inträffade före och efter bild ändå.

Förhoppningsvis kommer Apple eller 3: e parts utvecklare att kunna utnyttja Live Foton och räkna ut ett sätt för tekniken att faktiskt vara till nytta. Fram till dess är det bara ett roligt sätt att simulera Harry Potters Daily Prophet tidningen.

En av de främsta skälen till att jag fastnat med den första Moto X så länge, trots dess sämre specifikationer, var stödet för alltid-på att lyssna och röstkommandon. iPhone-användare har kunnat starta Siri kommandon i handsfree-läge när iPhone var ansluten till en laddare. Med iPhone 6s, kan du nu starta Siri när som helst, oavsett om telefonen är ansluten eller inte.

Om du är upptagen med båda händerna och ha din iPhone i närheten, är det mycket bekvämt att bara initiera en Siri session genom att tala, “Hey Siri.” Apple inleder en kort träningspass för Siri när du först ställa in dina nya iPhone 6s så att andra inte kan starta Siri på din iPhone.

Hittills har jag använt den flera gånger för att kommunicera med min familj, starta Apple musik, söka på internet för saker, ställa in larm, och skapa påminnelser.

Förutom processorn och dubbla RAM-kapacitet, Apple stötte den bakre kameran upp till 12 megapixlar och den främre kameran till 5 megapixlar. Jag har inte min 6 Plus så kan inte erbjuda en direkt jämförelse mellan den och mina nya 6s Plus, men ett fåtal platser har utfört sådana tester och resultaten verkar liknande. Det vill säga, iPhone 6s Plus kamera fortsätter att vara utmärkt.

Jag kommer att fortsätta att ta bilder och videoklipp samtidigt jämföra resultaten till LG G4 och Samsung Galaxy Note 5. Dessa tre telefoner är de bästa kända kameratelefoner som finns idag så det är troligt att du kan inte gå fel med någon av dem.

Det är fantastiskt att se framåtvänd kamera också förbättras. Även om jag inte tar en ton av selfies, eftersom jag reser en hel min familj har det när jag sätter mig i foton av de platser jag besöker. Samsungs framåtvända 8 megapixel vidvinkel skytten är enastående, men Apple gjorde väl med iPhone 6s.

Liksom LG G4 innehåller Apple möjligheten att ha displayen fungerar som en ljuskälla för framåtvända kamerabilder. Hittills har iPhone 6s resultaten varit utmärkt. Med tanke på att selfies utförs med telefonen i närheten och inkluderar människor, vilket ger en ljuskälla är en rimlig strategi och det är fantastiskt att se Apple inkluderar denna förmåga.

Min iPhone 6 Plus kan lätt hålla mig mer än en dag och när man betänker jag tar min telefon av laddaren vid 04:45 och försöka gå fram 22:00 som är en ganska prestation. Jag kan ta sig igenom de flesta av en dag med Samsung Galaxy Note 5, men jag måste vara försiktig med vad jag gör med det på eftermiddagen om jag snabbt upp utanför med snabbladdning.

Hittills har iPhone 6s Plus utför lika bra som min 6 Plus används för att med telefonen varar mig en hel dag även med omfattande tester. Apple har listat ut hur man ska hantera maktresurser när skärmen är avstängd.

Självklart är bättre än sex Plus nya iPhone 6s Plus. “S” modeller är vanligtvis iterativa uppdateringar till föregående modell, fastställande flera stycken av modellen släpptes förra året. Medan utsidan formfaktorn förblir nästan densamma, de interna specifikationer förbättringar och extra funktioner gör iPhone 6s Plus en betydande uppdatering till iPhone linjen.

Jag är glad att jag köpt 6s Plus som en uppgradering till min 6 Plus, men är ännu inte säker på att det kommer att fortsätta som min bruksbil med tanke på hur imponerad jag är med Galaxy Note 5. 3D Touch kommer att ta tid att vänja sig till, men det är säkert kul att tillbringa tid att upptäcka nya element och överraskningar på Apple iPhone 6s Plus.

Jag tillbringar en vecka eller så med iPhone 6s Plus innan du skickar min formell granskning och bidrags rating. Om det finns något särskilt du vill att jag ska testa, lämna gärna en kommentar.

konsumenten ovänliga?

3D Touch

 webbplatsen iPhone 6s täckning

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Touch-ID

Livebilder

Hey Siri

kameror

Batteri-liv

Utgående första intryck