eBay planerar andra utvecklingscenter i Indien

eBay har utsett den indiska staden Bangalore platsen för sin andra utvecklingscenter i landet, som det ser ut att peka på lokala program begåvningsreserven för att stödja sin verksamhet.

I ett uttalande som släpptes tisdag, sade online handelsföretag den nya anläggningen kommer att innehålla flera kompetenscentra och anställa upp till 1000 tekniska proffs under de kommande tre åren för att stödja sin växande marknadsplatser och PayPal affärsenheter.

Lediga tjänster inkluderar ledande tekniker med produktutveckling erfarenhet över funktioner såsom forskning, plattform och applikationsutveckling, arkitektur, kvalitetsteknik, produktledning, marknadsföring och produktanalys, användarupplevelse och design, och informationssäkerhet, tillade den.

Den nya lokalyta kommer att bygga på eBay befintliga närvaro i Indien inklusive dess första utvecklingscenter i Chennai och land affärsenhet i Mumbai.

Anupam Pahuja, General Manager på PayPal, sade i ett uttalande: “Vi ser att utnyttja den stora pool av programvaruteknik talang i Bangalore för att komma förnya med oss ​​och skapa framtidens handel … och se dem som en kritisk drivkraft för långsiktiga framgång PayPals globala betalning plattform. ”

eBay har hög hoppas indiska online shopping marknaden kommer att bidra till att skapa intäkter. Det tidigare avslöjat att det var l ooking att förändra Indiens online shopping vanor från att köpa elektroniska prylar och böcker, som hade lägre vinstmarginaler och krävs mindre frekventa inköp, att köpa med hög marginal produkter såsom kläder och skor.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer