Det går inte att starta en brand utan en gnista: Varför Amazon dansar i mörkret

På onsdag den här veckan, med höga förväntningar och pompa och ståt lanserade Amazon sin Fire Tel.

Betyder Fire har gnista?

Hands-on första intryck, Framgång beror på utvecklare, bygga en anordning för Prime, Will hårdvara, serviceplan prissättning hålla kunderna borta, Amazon Fire stora hinder: Den inlärningskurva, Fire OS: Bättre än Android för massorna, det är telefonen du bad om, varför Amazon dansar i mörkret, först titta på Fire (bilder)

Det har varit en hel del täckning av enheten ur ett tekniskt perspektiv innovation och hur det positionerar sig mot konkurrerande erbjudanden från Android hårdvarutillverkare och Apples iPhone. Jag tänker inte återkomma att eftersom jag tror att marken har täckts till leda.

Det finns ingen tvekan om att brand Phone är ett starkt produkterbjudande, i den meningen att den erbjuder tekniska differentiering från sina konkurrenter, medan samtidigt är på “spec paritet” med de flesta av high-end Android-enheter på marknaden, såsom Samsungs Galaxy S5.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Men vad Fire Phone och Amazon underlåtit att göra med denna lansering var faktiskt störa, vilket är vad man skulle förvänta sig av en ny spelare i den mobila rymden och Jeff Bezos meritlista med nya hemelektronik produkter som helhet.

Låt mig åberopa mitt inre Springsteen: Jeff Bezos försökte “starta en brand utan en gnista.”

Andra författare och analytiker har påpekat att det kanske har AT & T som enda bärare vid lanseringen och inte gå med en mer av en “uncarrier” eller kontrakt skär röst / datamodell kan också skada antagandet av anordningen;. Kanske T-Mobile kan ha varit ett bättre val i detta avseende.

Men när det gäller att kunna förändra människors sätt att köpa trådlösa data i dag över bärare, jag är inte helt säker på att detta är något även Amazon skulle ha haft tillräcklig hävstångseffekt med.

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Amazon, Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser, Smartphones, Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar, e-handel, Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Jag är realistisk här att den trådlösa industrin i USA är en sådan usel bikupa av avskum och skurkaktighet att ingen kommer att kunna åtgärda det utan betydande statlig inblandning. Så på den fronten, kommer jag att låta Bezos undan.

3D dynamiskt perspektiv / stereoseende display tech är verkligen intressant och det kan skapa några tvingande konsumentapplikationer (särskilt spel) i framtiden.

Hade detta varit en “perk” (som dess Mayday funktion) och inte ett utmärkande drag skulle det vara en sak, men det är faktiskt är placerad som den främsta differentiator mellan konkurrerande Android-enheter och iPhone.

Det är svårt att motivera en produkt köp på en funktion som inte är för närvarande utnyttjas av existerande Android applikationer just nu. Och som webbplatsen redaktör och chefredaktör Larry Dignan anteckningar, det är upp till utvecklarna, för att avgöra om investeringen är värt att lägga till dessa funktioner till sina Android-program bara för Amazons enheter.

Dess tagna tre åren bara för Amazon att befolka sin Appstore med de mest populära Android apps, än mindre de som specifikt skulle dra nytta av dynamiskt perspektiv. Och Amazon butik är långt ifrån heltäckande, eftersom inte alla Android-utvecklare är ombord.

Jag misslyckas också att förstå hur denna produkt är i grunden bättre än andra smartphones på marknaden för bolagets trogna Prime kunder, för vem den här telefonen är i huvudsak riktade mot.

Firefly, avancerad produktidentifiering teknik, som i huvudsak är nummer två mest hawked inslag i enheten, är inte heller nödvändigtvis en differentiator.

Tech kunde ha erbjudits i Google Play Store som sin Amazon ansökan är nu, som för närvarande har streckkod erkännande teknik i den. Och SDK med tillhörande bibliotek behövs för att utvidga befintliga Android-appar med Firefly API kunde ha förpackats med det, även om jag är inte säker på hur det skulle påverka utvecklaren avtal Google.

En särskild Firefly app kan också ha portats till iOS, även om Apple skulle säkert velat sin 30 procent skära på köp i appar hade Amazon gjort det. Amazon gör detta med sin befintliga iOS butik appen redan.

Med andra ord, om syftet var att köra så mycket handel till Amazon som möjligt med smartphones använder Firefly, de behövde inte starta en ny enhet för att göra det, de redan hade hundratals miljoner befintliga smartphones i naturen för att uttrycka det på.

Att veta Amazon, är detta förmodligen redan i korten i framtiden. Så jag skulle inte räkna med Firefly exklusivitet med brand Phone.

Men dynamiskt perspektiv och Firefly marknadsförs som de främsta differentiators inte kärnfrågan här – själva telefonen kommer ut genom porten på samma prisnivå som premium Android-enheter och iPhone, på $ 199 i det billigaste konfigurationen.

För mig var detta den primära fel i produktens lansering, att inte störa på prissättningen.

Amazon kunde göra en stor inverkan med den ursprungliga Kindle Fire lansering genom att tillhandahålla mer valuta för pengarna med sin 7-tums Android tablett än sina konkurrenter “och ställa det nya priset poäng för att formfaktor på $ 199.

Istället gick Amazon med en räkning av material i brand Phone, som förbjöd det från att säljas till ett lägre pris. Ja, de fyra stereoptic sensorerna är trevliga, men de bidrog förmodligen $ 25- $ 30 räkningen av material.

Det är också förmodligen värt att nämna att 3D saker kommer att vara mycket mer övertygande på ett kontrakt fritt Wi-Fi nästa generations Kindle Fire 7-tums eller 8,9-tums HDX, där större display kommer att bli mycket mer exploaterande av stereoseende effekt.

Dessutom, inte erbjuder en 16GB version av telefonen och utnyttja mer av Amazon S3 för tillämpning datalagring och begränsa den strikt till bilder också var ett stort misstag.

De verkligen kunde ha placerat kraften i sitt moln med denna enhet, och i det, anser jag också som en misslyckas.

En icke-3D, 16GB Fire telefon kunde ha varit en disruptor på $ 99 eller mindre. Detta räknas som en stor missad chans i min mening.

Jag misslyckas också att förstå hur denna produkt är i grunden bättre än andra smartphones på marknaden för bolagets trogna Prime kunder, för vem den här telefonen är i huvudsak riktade mot.

Telefonen kan ha gjorts billigare för befintliga Primes, eller kanske några gratis uppgifter förmåner eller Appstore kredit kan ha tillkommit. Den fria år Prime som medföljer enheten är trevligt, men jag kan inte se hur det är nog av en morot för en enhet som man måste leva med för två år under en trådlös kontrakt.

De nya Amazon Musik förmåner för Prime tillämpas på alla Prime kunder på alla plattformar, så elden telefonen inte erbjuda något bättre att Primes inte redan har nu på sina Androids och iOS-enheter.

Kanske jag missat något, men medan Amazon Fire Phone är en trevlig enhet, jag inte se det som en industri disruptor som Kindle Fire var. Håller du med? Prata tillbaka och låt mig veta.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser

Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid