Cisco vs världen och jag för rådgivning till Dell

Ryktena om Cisco erbjuder en bladserver överflöd nu. Om detta är sant, verkar det som Cisco vill flytta upp stapeln från att tillhandahålla nätverk och nätverksvirtualiseringsteknik för att ge en mer komplett datormiljö. Detta skulle placera dem i direkt konkurrens med Dell, HP och IBM. Nyckelfrågan som bör vara den potentiella kundens sinnen är “är de redo?” Här är några av de frågor som återstår att lösa

Även om detta inte är en fullständig analys, snabbt blir det tydligt att marknaden kommer att vara mycket mer intressant och konkurrenskraftig om / när Cisco lanserar sina bladserver erbjudanden. Om jag anser att konkurrens är Dell i den svagaste positionen idag att ta itu med Ciscos flytta så jag ska fokusera på dem för lite.

Här är några jag för rekommendationer för Dell

Om du satt med Dells chefer, vad skulle du föreslå?

Plattform expertis – Dell, HP och IBM har vardera en meritlista som stöder kundernas allt mer komplexa miljöer. Detta innebär att ha relationer med alla leverantörer av operativsystem, applikationsramverk, program, säkerhetsprogram, verktyg och virtualiseringsteknik. Vid denna punkt, inte Cisco inte har en portfölj av produkter, tjänster, partnerskap och allianser som ligger nära dem som ställt av HP eller IBM. Även om det inte i samma situation som dessa konkurrenter har Dell arbetat med develping motsvarande portfölj under ganska lång tid. Cisco är osannolikt att kunna matcha konkurrenterna på detta område under ganska lång tid,. Virtualisering expertis -Som jag har ofta nämns här, en komplett virtualiseringsstrategi är mycket mer än bara sätta in virtuell maskin programvara. Dell, HP och IBM har spenderat många år att utveckla techology eller utveckla relationer med leverantörer av teknik som gör det möjligt för dem att ta itu med kundernas behov i virtualiseringsteknik för tillgång, applikationer, bearbetning, nätverk, lagring, säkerhet och hantering av virtualiserade miljöer. Cisco har till stor del fokuserat på nätverks virtualisering,. Nätverk expertis -HP och IBM har varit inblandade i en nätverks värld långt längre än både Dell eller Cisco. Cisco har utvecklat en stark position inom nätverks hårdvara och mjukvara infrastruktur. Vid det här laget, har Dell, HP och IBM inte på allvar ifrågasättas Cisco. Om Cisco går efter andra leverantörer huvudsakliga hårdvara företag, skulle jag förvänta sig att svara genom att bör förbättra sina konkurrenskraftiga erbjudanden i Ciscos hemmaplan.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

HPE i samtal för att sälja sin programvaruportfölj

HPE uppdateringar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand

Dell, måste du gå längre än att fokusera enbart hög volymprodukter för att omfamna några strategiska lägre volymområden. Jag kan föreställa Dell skapa relationer med mindre Linux-distributioner som har en stark följande i vissa regioner, öppen källkod samarbetsmiljöer och även öppen källkod,. HP och IBM har starka lednings miljöer för både fysisk och virtuell infrastruktur. Dell, dina relationer med leverantörer som Egenera är ett bra ställe att börja. Ett närmare samarbete med dem kan säkert hjälpa ställning Dell som en starkare företagsnivå leverantör,. Dell, kan dina system placeras som direkta konkurrenter med Cisco huvudprodukt med tillägg av rätt programvara. Har du funderat att arbeta med en smidigare såsom Vyatta att erbjuda produkter som konkurrerar mer direkt med Cisco? (HP och IBM som du kanske gillar att arbeta med Vyatta också)

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär, Enterprise Software, HPE i samtal om att sälja av sin programvaruportfölj, Enterprise, HPE uppdaterar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand