Anonyma inlägg inför juridiska uppryckning

Sociala nätverk ska tvingas ta ner anonymt postat kommentarer om en person som finns objekt till dem som kränkande, har en parlamentarisk kommitté rekommenderas.

En rapport, av den gemensamma kommittén om förslaget Defamation Bill publicerades, på onsdag, mestadels föreslå olika sätt på vilka Storbritanniens strikta, förtal lagar kan ändras för att tillåta större yttrandefrihet.

Men ett avsnitt särskilt riktat nätet, förtal, notera att den brittiska förtal lag inte har justerats för att ta, hänsyn till internetbaserade tjänster såsom sociala nätverk. “Vi erkänner de utmaningar som alla, nationella lagstiftaren står inför när de agerar ensam i förhållande till en global, problem, men inte betraktar dessa som en ursäkt för passivitet,” den; kommitté herrar och MPs sade i rapporten.

Internet har i grunden förändrat det sätt som vi, “. Fortsatte” kommunicera, det har skapat en ny online, värld där vem som helst kan med rätta dela information, delta i, debatt och uttrycka sina åsikter. Men värst, det har också skapat, en plattform där människor kan bryta mot lagen och orsaka skada, bland annat, genom att göra nedsättande uttalanden.

Svaret, enligt de parlamentsledamöter och kamrater, är, för tjänsteleverantörer att ta ner anonymt skrivit, nedsättande kommentarer, eller riskerar att bli stämd sig när någon klagar. Det bör vara överkomligt för människor att göra ett klagomål, sade de. Det skulle finnas någon test på om förtal hade inträffat, dock.

Vi förväntar oss, och vill främja en kulturell övergång till en allmän, erkännande av att oidentifierade inlägg inte skall betraktas som sant, pålitlig eller trovärdig, “sade kommittén.” Det önskade resultatet att, uppnås – om än inte omedelbart – bör vara att de, ignoreras eller inte betraktas som trovärdiga om författaren är villig, att rättfärdiga eller försvara vad de har skrivit genom att avslöja sin; identitet.

I mycket speciella fall där anonymt postat kommentarer är i, allmänhetens intresse, till exempel när whistleblowers publicera, bör tjänsteleverantörerna kunna vända sig till domstol för en “lämna-up, ordning, tillade Dessutom, om en anonym. affisch går med på att identifiera sig på kommentaren, då ett meddelande om att ett klagomål hade mottagits skulle fästas vid stolpen.

Index on Censorship är en av de viktigaste organisationer som kämpar för reform av Storbritanniens förtal lagar. Även om det välkomnade, majoriteten av utskottets betänkande, gruppen var långt mindre angelägna om, förslag om anonyma kommentarer.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

De föreslår att om det finns ett allmänintresse försvar, sedan Internetleverantörer, kan ansöka om ett undantag, “Index on Censorship redaktör Jo Glanville, berättade webbplatsen Storbritannien.” Men vi vet alla att Internetleverantörer inte kommer att göra det,. Den särskilda kommittén förslag därför lämna anonyma bloggare … med mindre skydd mot ärekränkning [anspråk].

Där affischen av kommentaren heter, kommittén, sade, förtal klagomålsförfarande ska köras enligt följande:; värd eller tjänsteleverantören får invändningen, sedan publicera en; reklamation intill den felande anmärkning, medan det , anmärka upp. Om de inte gör det, kommer de återigen att vara ansvarig, själva.

Den klagande kommer då att kunna vända sig till en domstol för en, ta ner ordning. Om detta inträffar kommer värden eller tjänsteleverantören underrätta den felande inlägg författare och båda sidor kommer att lämna sin, argument till domstolen. Om domstolen beordrar en take-down, sedan värden, eller tjänsteleverantören måste uppfylla snabbt, eller risk, ansvar.

En del av logiken bakom det föreslagna systemet är att motverka, en av de märkligare aspekterna av nuvarande brittiska medierätt. Online utgivare, är inte ansvariga för kränkande kommentarer på sina webbplatser om inte, de moderera kommentarer, i vilket fall de är juridiskt utsatta.

Utgivare och sociala nätverk är vanligtvis mer attraktiv, mål för stridslysten klagande, eftersom de är mer benägna än, individer att kunna betala skadestånd. Dessutom tenderar de att inte, att enkelt kunna kontrollera om potentiellt ärekränkande kommentarer är, sant eller inte, så klagomål brukar resultera i snabba take-downs, även, utan domstolens prövning.

Som lagen står långt ifrån att uppmuntra tjänsteleverantörer att, främja legitim debatt på ett ansvarsfullt sätt och att ta bort mest, extrema material, uppmuntrar dem att ignorera alla tvivelaktiga material, men sedan för att ta bort det utan att fråga efter ett klagomål, “den; kommitté sade “Detta är i strid med det allmänna intresset och en,. oacceptabel situation.

ISP Association (Ispa) välkomnade utskottets betänkande, säger, det skulle minska trycket på tjänsteleverantörer att ta ner material, när den utmanas.

Ispa anser att den nuvarande regelverk för ärekränkning lag, tar otillräckligt hur innehållet publiceras och transporteras i, den digitala miljön “Ispa generalsekreterare Nicholas Länsman sa;. I ett uttalande” Vi välkomnar den gemensamma utskottets betänkande och uppmana regeringen att anta en domstol baserat system som ger, tydlighet för alla inblandade parter.

Men reagerade föreningen mer tepidly till utskottets, rekommendation om ansvar när det gäller anonyma inlägg. “Vi noterar, med intresse vad kommittén föreslår i förhållande till anonym, online-inlägg och främjande av kulturell förändring, och ser fram emot, att arbeta med parlamentet och justitieministeriet för att göra den brittiska, ärekränkning lag passar för online ålder “sade Ispa.

Antalet förtalsmål i samband med sociala medier nästan fördubblats under året fram till juni, från sju till 16, enligt forskning av Sweet & Maxwell rapporteras av The Guardian. Dessa rättsfall ingår en involverar Nya Zeeland cricket teammedlem Chris Cairns över en kommentar på Twitter.

Rapporten riktar sig en annan aspekt av medielagen som det avser, till online förtal. För närvarande behandlar lagen varje gång en bit, online-innehåll ses som färsk publikation. Även människor kan, bara stämma ett pappersbaserat tidskriften för förtal upp till ett år efter, den felande artikeln publicerades, denna sarkasm innebär webbaserad, utgivare kan stämmas när som helst, oavsett när ärekränkande, bit först gick upp .

Kommittén rekommenderade att ändra lagen så att webbaserade, publikationer och sociala nätverk kan också dra nytta av “en-år, regeln. “Detta bör ge värdefull ytterligare skydd till nätet, förläggare”, sade lagstiftare.

Om utskottets rekommendationer införlivas i, Defamation Bill, som skulle kunna gå före underhuset nästa år, skulle Storbritanniens förtal och ärekränkning lagar förändras, i en mängd andra sätt. Vetenskapliga och akademiska tidskrifter skulle vara, skyddad från ärekränkning passar av människor vars vetenskapliga rön, hade vederlagts, till exempel.

Strikta begränsningar skulle också placeras på så kallade “förtal, turism”. Detta är en situation där någon i USA, till exempel, som inte, precis vad en USA-baserade journalisten har sagt om dem kan stämma att, journalist i Storbritannien eftersom den felande artikeln kan läsas på nätet där.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig