Kinas e-fordonsutveckling faller kort

Utvecklingen av Kinas elektriska fordon marknaden har inte möts upp till regeringens standarder, med försäljning långsam bil på grund av begränsningar i biltekniken och stödjande infrastruktur.

En China Daily rapport lördag, med hänvisning till siffror som sammanställts av Kinas statliga informationscenter, belyste att regeringen hade utsett 25 städer som försöksområden för att främja energieffektiva nya energi fordon under 2009. Det hade förväntat antalet sådana fordon på vägarna i dessa städer att nå 52.621 i slutet av 2012.

Men från och med slutet av 2011, antalet sådana fordon på vägarna uppgick till 11.949, noterade det. Och försäljning av fordon i år inte kommer att ge uppsving industrin behöver träffa regeringens mål.

Enligt statistik från China Association of Automobile Manufacturers, Kinas största biltillverkare sålde 6,019 nya energi fordon under de första åtta månaderna i år – 2,661 elbilar och 3,358 hybridbilar. Det uppskattas att den årliga försäljningen av dessa bilar kommer att nå cirka 9000 enheter, tillade den.

3D Printing, 3D-utskrifter händerna på:? Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

För närvarande är; är största köpare av sådana fordon regeringen, som det köper dem för kollektivtrafik och stadens sanering tjänster. Allmänheten, å andra sidan, är ovilliga att betala för dessa bilar med tanke på de begränsningar i teknisk mognad, stödjande infrastruktur såsom laddningsstationer, dess prestanda och ekonomisk effektivitet, noterade rapporten.

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?