Googles “Physical Web projektet ser ut att injicera sakernas Internet med mer sökning

En ny standard projektet Google öppna kallas “Physical Web” syftar till att göra upplevelsen av att navigera på sakernas Internet (IoT) i framtiden mycket som att söka på webben idag.

Om prognoser från Gartner och Cisco är rätt, kommer det att finnas någonstans mellan 20 miljarder till 50 miljarder aktiva IoT enheter på jorden år 2020, med konsumenter som kan interagera med en betydande andel av dem som via sina smartphones eller wearables enheter.

Google UX formgivare och Chrome teammedlem Scott Jenson räknar med att enbart förlita sig på program för att ansluta med varje ny sakernas enhet (automater eller parkeringsmätare, till exempel) kommer att vara opraktiskt och han föreslog en mer webb-liknande approach “som låter vem som helst interagera med alla enheter när som helst “- ungefär som att använda en webbläsare och sökmotor för att utforska webben, snarare än ett enda syfte app.

Sakernas Internet kommer i första hand består av maskiner pratar med varandra, med datoranslutna människor observera, analysera och agera på den resulterande “big data” explosion. Här är hur nästa Internetrevolutionen ser ut.

“The Physical Web handlar inte om att ersätta inhemska program: det handlar om att möjliggöra interaktion när native apps är helt enkelt inte praktiskt”, Jenson skriver på projektets sida.

Kontentan av idén att skapa en “upptäckt tjänst” genom att ge varje smart enhet en webbadress som, med hjälp av Bluetooth Low Energy chips, sänder meddelanden till närliggande enheter i form av en webbsida med ett utdrag av information, en fullständig interaktiv webbsida eller en djup länk till en infödd app.

“När alla smarta enhet kan ha en webbadress, hela overhead av en app verkar lite bakåt”, tillägger han.

Användningsfall omfattar när en busshållplats talar om nästa buss ankomst och butiker som kan erbjuda konsumenter ett onlineupplevelse när de går in.

Människor ska kunna gå upp till alla smarta enhet: t.ex. en varuautomat, en affisch, en leksak, en busshållplats, en hyrbil, och inte behöva ladda ner en app först för att kunna använda den. Användarens upplevelse av att använda smarta enheter bör vara mycket som vi använder länkar på webben, bara peka och använda.

Ironiskt nog är Jenson första genomförandet av den fysiska webben en app – men, a la Google Nu på Android, en som “försöker inte känns som en app” och arbetar i bakgrunden, tyst övervaka fyrar som användare kan interagera med när de passerar av.

Som Apples iBeacon närvarande använder projektet WIBREE att sända en enhet webbadress eftersom det är ett brett stöd i smartphones idag, om projektet är öppet för andra metoder.

Till skillnad från Apples system, är den centrala principen om Physical Web “inga proaktiva aviseringar” eftersom “push-meddelanden i allmänhet alltför lätt missbrukas”. Snarare kommer det att ge en lista – kanske en kurator baserat på tidigare inställningar.

“Telefonen agent kan sortera efter både signalstyrka samt personliga preferenser och historia, bland många andra möjliga faktorer” Jenson konstaterar i dokumentationen.

För närvarande har projektet en Android och iOS-app, men det är välkomna alla till port till andra plattformar.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Knacka M2M: Sakernas Internet, hitta en “hem” för sakernas Internet, nya standarder, och frågor, om sakernas Internet

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

sakernas Internet