Google Compute Engine uppdaterar: Vad du behöver veta

SAN FRANCISCO – Öppnandet morgonen Google I / O främst inriktat på Android och Chrome, men fokus vände mer mot företag och företaget utrymme under eftermiddagen sessioner.

En division få en välbehövlig uppdatering (nyheter och produktmässigt) är Google Compute Engine, som först debuterade på I / O 2012 i juni förra året som en öppen infrastruktur-as-a-Service för att köra virtuella maskiner.

Till att börja med är det Compute Engine redo för en öppen förhandsgranskning och tillgängliga för öppna registreringar. I huvudsak kan intresserade kunder gå till cloud.google.com och börja använda Compute Engine senare idag.

Dessutom är Google lägga Cloud Datastore, en ny och helt förvaltade NoSQL-baserad databas för icke-relationsdata. Den fristående tjänst erbjuder automatisk skalbarhet, ACID transaktioner, SQL-liknande frågor, och index.

Google också avtäcka en begränsad förhandsvisning av PHP för App Engine, som Google vice vd Urs Hölzle beskrivs i ett blogginlägg som de mest efterfrågade funktionen från dess utvecklare bas

Vi föra en av de mest populära webbprogrammeringsspråk till App Engine så att du kan köra öppen källkod program som WordPress. Det ger också djup integration med andra delar av Cloud Platform inklusive Google Cloud SQL och Cloud Storage.

Vi har också hört att vi måste göra bygga modulariserade program på App Engine lättare. Vi introducerar möjligheten att dela upp program i komponenter med separata skalning, distributioner versionshantering och prestandainställningar.

Andra stora tillägg

Compute Engine s fakturering politik har också reviderats något. De två stora förändringar att känna oro under timme fakturering, som laddar för instanser i steg om en minut med en tio minuters minimum.

Google vill försäkra kunderna detta innebär att de inte kommer att betala för oanvända dator minuter.

Den andra ändringen kretsar kring delade kärn instanser, som nu ger mindre instans former för lågintensiva arbetsbelastning.

Dessa förändringar följer upp, en annan prissänkningar och uppgradera, i april. För att hämta Google kapa alla GCE priserna med fyra procent och införde ytterligare två zoner som stöds i hela Europa.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Google I / O

Google I / O 2013: Bygga bättre e-handel upplevelser på Android, Google pressar algoritm, moln fördel vs. Apple, rivaler, Googles utvecklare verktyg släpper inkluderar nya kartor, spel, Google+ API, Google CEO Sida: “Vi är bara på en procent av vad som är möjligt, Samsung Galaxy S4 får Android Nexus behandling för $ 649, Google sätter upp för att utmana Amazon Web Services, i / O 2013: Googles programmeringsgränssnitt för plats som kan underblåsa Google Glass appar

Stora ihållande skivor som stöder upp till 10 terabyte per volym, som Google skröt som 10 gånger branschstandard, avancerad routing, en ny funktion som skapar gateways och VPN-servrar för att bygga program som spänner över både lokala nätverk och Googles moln, ISO 27001: 2005 internationell säkerhetscertifiering för Compute Engine, Google app Engine och Google Cloud Storage

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin